Irak'tan sonra İran'da da Kayseri Pazarı olduğu ortaya çıktı…

Irak'ın Erbil Kenti'nde yer alan en büyük alışveriş merkezi, Kayseri Pazarı adıyla ün saldı. Geçtiğimiz gün çıkan bir yangın nedeniyle çarşının adının neden Kayseri olduğu araştırılırken, İran'ın İsfahan şehrinde de Kayseri Pazarı adıyla bir Pazar olduğu ortaya çıktı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Irak'tan sonra İran'da da Kayseri Pazarı olduğu ortaya çıktı…

Geçtiğimiz gün Irak’ın Erbil kentinde 4 bin işletmenin bulunduğu bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. 370 işletmenin yanarak kül olduğu yangın basında da gündem oldu. Yangın kadar, alışveriş merkezinin ismi de sosyal medyada dikkat çekti. Erbil’de bulunan bu alışveriş merkezinin ‘Kayseri Pazarı’ olarak ünlendiği belirtilirken, konu sosyal medyada da tartışıldı.

Pek çok isim, Erbil’deki bu alışveriş merkezinin adının nereden geldiğini araştırmaya başladı. Osmanlı döneminde yaptırılan ve Erbil’in en önemli ticari merkezi olan Kayseri Çarşısı, 200 yıllık bir geçmişe sahip. Kayserililerin ticari başarası nedeniyle Osmanlı döneminde bu ismin çarşıya verildiği öğrenilirken, İran’ın İsfahan kentindeki büyük bir halk pazarının isminin de Kayseri Pazarı olarak ünlendiği ortaya çıktı.

Yapıldığı dönemde dünyanın en büyük meydanı olarak bilinen Nakş-i Cihan Meydanı’nın yanında bulunan Kayseri Pazarı, bu şehrin en önemli ticaret merkezi olarak biliniyor. Merkezde, 400’ün üzerinde işletme biliniyor.