İptal Kararına CHP'den Yanıt

Pınarbaşı Seçimlerini iptal eden İl Seçim Kuruluna, CHP Kayseri İl Başkanlığından yanıt gecikmedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

İptal Kararına CHP'den Yanıt

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından iddiaların ve tartışmaların odak noktası olan Pınarbaşı'nda seçim tartışmalarına son noktayı İl Seçim Kurulu koydu.

Milliyetçi Hareket Partisi yetkililerinin usulsüzlük iddiasıyla seçim iptali için yaptıkları başvuru Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. 

Seçim Kurulunun iptal kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı, seçmenin oylarına sahip çıkmak için karara itiraz edeceklerini açıkladı.

CHP İl Başkanlıından yapılan açıklamada, 'Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir. 

Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek, ilçe seçim kurulu başkanını darp eden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi’nin; itirazı her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir. 

Pınarbaşı’dan Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye haykırıyoruz.

Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı’yı halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız. Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz. Halkımızın hiç şüphesi olmasın! Pınarbaşı’yı biz yeniden kazanacağız.' ifadelerine yer verildi.