İncirli Rulo Kurabiye Tarifi – Çay Yanı Kurabiyesi

Tatlı krizlerinize lezzetli çözüm! İncirli rulo kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin. İçindeki incir dolgusu ve kıyır hamuruyla misafirlerinizi şaşırtın. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detayları…

İncirli Rulo Kurabiye Tarifi – Çay Yanı Kurabiyesi

Çay sohbetlerinizi tatlandıracak yeni bir tarifle karşınızdayız! İncirli rulo kurabiye, hem pratik hazırlanışıyla hem de muhteşem lezzetiyle sofralarınıza keyif katacak. İncir dolgusu ve kıtır hamuruyla öne çıkan bu tarif, çay yanında ağızları tatlandırmaya aday. İster misafirlerinizi ağırlayın, ister kendinizi ödüllendirin; incirli rulo kurabiye her anınıza tatlı bir dokunuş yapacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detayları!

Malzemeler
10 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
1 çay bardağı civarı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı +2 yemek kaşığı un (Artırılabilir)
İçi için
200 gram kuru incir (9-10 adet)
120 gram krema
(Tarif 2 ölçüden siz 1 ölçüden de yapabilirsiniz)

Hazırlanışı;
İlk olarak hamuru yapıyoruz. Unu geniş bir kaba alıyoruz.
Üzerine şeker ve tereyağı ekleyip parmak uçlarımızla karıştırıyoruz. Tereyağ çok yumuşak olmamalı.
Üzerine yumurta sarısı, kabartma tozu ve suyu ekleyip hamuru oluşturuyoruz.
Eğer ki hamur yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Ardından hamuru strece sarıp dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu arada incirleri krema ile rondodan çekiyoruz. Kıvamı macun gibi olmalı.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıyoruz kenarlarını kesip kare şeklini veriyoruz.
İçine krema ve incir karışımı sürüyoruz.
Yağlı kağıttan destek alarak gevşek olmayacak şekilde sarıyoruz.
Tekrar derin dondurucuya koyuyoruz. Daha kolay kesilmesi için.
1 saat civarı sonra çıkarıp dilimliyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz 

Herkese afiyet olsun...