İlkokul öğrencileriyle değerler yolculuğu

Talas'ta bulunan Yüksek Mimar Selçuk Karakimseli İlkokulu'nda 'Uğrunda Bedeller Ödenen Değerlerimiz' adlı bir program düzenlendi. Temel değerlerin vurgulandığı programa katılanlar adeta farklı âlemlere yolculuk yaptılar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de..

İlkokul öğrencileriyle değerler yolculuğu

Burada konuşan Değerler Eğitimi Kulübü Danışmanı İsmail Halıcıoğlu, “Bugünlerde dünyayı yaşanır kılan unsurlardan biri olan değerlerimizden sıkça söz edilmeye, var olan insani, ahlaki, sosyal problemlere değerler eğitimine önem verilerek çözüm üretilmeye önem verilmektedir. Okulumuzda bütün personelinin, gönüllü veli ve öğrencilerinin de katkı ve katılımları ile imkân ve fırsatları zorlanarak aktif olarak değerlerimiz tanıtılmaya, yaşatılmaya gayret edilmektedir. Değer kavramı sosyoloji, felsefe, matematik, ekonomi gibi ilmi disiplinlerde çok çeşitli biçimlerde tanımlamalar yapıldığı malumunuzdur. Değerler kısaca davranış tarzları veya hayat amaçları hakkındaki inançlardır. Arzu edilen ilgi ve ihtiyaç duyulan şeydir. Kavram olarak olması gerekeni ifade eder. Ayrıca değer bir şeyin önemini belirlemeye yarayan soyut ölçüdür, diyebiliriz. Değerlerin fonksiyonları ise, değerlerin en genel fonksiyonu, bütün beşeri olayların gerçekleşmesinde belirleyici olmaktır. Değerler yargılamalarda birer araç olarak kullanılır. Toplumda ideal düşünme ve davranma yollarını gösterirler. Sosyal rollerin sevilmesinde ve gerçekleştirilmesinde rehberlik ederler. Çeşitli çözüm stratejileri geliştirilmesini sağlarlar. Toplum düzenini sağlama ve sürdürmede kontrol ve baskı aracıdırlar. Dayanışma aracı olarak toplumu motive ederler. 10 temel ( kök) değerlerimiz şunlardır: Adalet, dostluk, dürüstlük, özdenetim, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverliktir. Ayrıca dayanışma, vatan, millet, bayrak, insan sevgisi gibi farklı konularda da farklı açılardan yapılan çalışmalardan kısa paylaşımlarda bulunarak değerlerimizi öğretmeye, tanıtmaya ve yaşatmaya katkı sağlamak, bir arada, birlik ve beraberlik içinde paylaşımları gerçekleştirmek amaçlarıyla program yapılmıştır. Ayrıca şanlı tarihimize ışık tutan tarihi olaylar, yaşanan ve yaşatılan ibretlik derslerle farklı değerler, farklı temalarla okulda, kulüpte öğretilmeye önem verilmektedir. Kimi zaman, hüzün, kimi zaman neşe, huzur, coşku gibi karışık duygularla programın amaçları doğrultusunda anlamlı, verimli zaman paylaşımlar yapılmıştır. 

İlkokulda 'değerler yolculuğu'

Programa çeşitli illerden gelerek Talas’ta ikamet eden depremzedeler de katılırken, depremzedelere çeşitli ödüller, hediyeler takdim edildi.

İlkokulda 'değerler yolculuğu'
Program izleyicileri tarafından “Çok manidar içerikli, anlamlı mesajlar içeren, aynı zamanda değerlerimizi öğrenmeye, öğretmeye tanımaya, tanıtmaya, yaşamaya ve yaşatmaya özendiren büyük bir özveriyle hazırlanıp sunulmuş büyük keyif alarak izlediğimiz program oldu, emeği geçenleri tebrik ediyoruz” diye beğenilerini ifade ettiler. 

İlkokulda 'değerler yolculuğu'İlkokulda 'değerler yolculuğu'