İlk Kadın Şehit Unutulmadı

Kayseri'nin ilk kadın şehidi olan Ayşegül Pürnek'in ailesi, bayram vesilesiyle yalnız bırakılmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

İlk Kadın Şehit Unutulmadı

Kayseri'nin ilk kadın şehidi olan Ayşegül Pürnek'in ailesi, bayram vesilesiyle ziyaret edildi.

ilk Kadın Şehit Unutulmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri'nin ilk kadın şehidi olan Ayşegül Pürnek'in aileni Ramazan Bayramı'nda yalnız bırakmadı.

ilk Kadın Şehit Unutulmadı

Ankara’ da 17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen bombalı terör saldırısında şehit olan Ayşegül Pürnek'in ailesini Ramazan Bayramı dolayısıyla eşi Zahide Genç ile birlikte Melikgazi’ deki evlerinde ziyaret etti.

ilk Kadın Şehit Unutulmadı

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette ev sahibi, Ayşegül Pürnek'in annesi Gülay hanım konuklarına kahve ikram etti. Kahve eliğinde sohbet edilen ziyarette Ayşegül'ün hatıralarından bahsedilip, dertleşildi.  

ilk Kadın Şehit Unutulmadı

Ayşegül Pürnek Kimdir?

17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da 5 askeri servis aracının yanında gerçekleştirilen bombalı terör saldırı sonucu aralarında askerlerin, sivil memurların ve sivil vatandaşların bulunduğu 28 kişi hayatını kaybederken, 61 kişi ise yaralandı. Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek, bombalı saldırıda şehit oldu. 

ilk Kadın Şehit Unutulmadı