İkinci El Araç Piyasası Gurbetçileri Bekliyor!

İkinci el piyasasında yaşanan artış haberleri gündeme konu oldu. Kayseri'de özel bir galeri sahibi ile yaptığımız görüşme ile araç piyasasının Kayseri özelinde durumunu konuştuk. Gurbetçileri beklediklerini söyleyen sektör kaynaklarının açıklamalarının detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İkinci El Araç Piyasası Gurbetçileri Bekliyor!

İkinci el piyasasında yaşanan artış haberleri gündeme konu oldu. Kayseri’de özel bir galeri sahibi ile yaptığımız görüşme ile araç piyasasının Kayseri özelinde durumunu konuştuk. Piyasanın hareketlenmesi için gurbetçileri beklediklerini ifade eden sektör kaynaklarından alınan bilgilerin detayları haberimizde…

Yerel seçim sonrasında ikinci el otomobil talebinde bir artış yaşandığı gündeme konu oldu. Döviz ve altın fiyatlarının Yerel seçim sürecinden sonra artışa geçmesi, araba talebinde bir artışa neden oldu. Fakat piyasalarda büyük bir hareketlilik yaşanmadığı ifade edildi.

İkinci El Araç Piyasası Gurbetçileri Bekliyor!

Kayseri’de özel bir galeri sahibi olan Bilal Çetin ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, yüzde 10 oranında bir artış yaşandığı bilgisi alındı. Çetin; ‘Evet, talep arttı. Döviz ve altında gözle görülür bir yükseliş oldu. Bu yükseliş piyasaya biraz hareketlilik getirdi. Fakat hareketlilik beklediğimizden çok düşük, yüzdeye vurursak yüzde 10 civarında. Bu oran maalesef hala düşük’ ifadelerinde bulundu.

İki bayram arasında araç piyasasında yaşanan artışın geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğunu ifade eden Çetin, fiyatların sabit kalması da beklediğimiz hareketliliği yaşatmadı dedi. Fiyatlar ile ilgili konuşan Çetin, ‘İkinci el araçlarda belli başlı araç gruplarında fiyat artışı yok. Süreç devam ediyor. Merkez Bankası kemer sıkma politikasına devam ederse fiyatlar da sabit kalmaya devam eder’ dedi.

İkinci El Araç Piyasası Gurbetçileri Bekliyor!

İnşaat sektörünün, araç sektörü ile bağlantılı olduğunu ifade ederek; ‘Gurbetçilerimizi bekliyoruz. Türkiye’ye gelen gurbetçilerimiz ev aldıklarında otomatik olarak bizim sektörde hareketlenecek. Sistem de şu anda her şey çok pahalı. Vatandaşlar ev, araba alamıyorlar. Bizim de tek beklentimiz yaz aylarının gelmesi ile birlikte gurbetçilerimizin yatırımları’ dedi.