İçelli'den Kayseri açıklaması... 'Umarım yanılmam'

İçelli, Kayseri'de, Erkilet'te ufak depremlerin meydana geldiğini anımsatarak, 5'in üzerinde bir büyüklükte deprem olmayacağını söyledi.

İçelli'den Kayseri açıklaması... 'Umarım yanılmam'

Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Kayseri'de 5 büyüklüğünün üzerinde bir deprem olacak mı sorusuna açıklık getirdi. 
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremi 3 hafta öncesinde tahmin eden ve uyarıda bulunan İçelli, Kayseri’de, Erkilet'te ufak depremlerin meydana geldiğini anımsatarak, 5’in üzerinde bir büyüklükte deprem olmayacağını söyledi.

Kayseri'de 1710 yılında depremin oluştuğunun bilgisini veren İçelli, “Kayseri'de Erkilet’te zaten ufak depremler gerçekleşiyor. Burada 1710 gidiyorsun kadar büyük bir deprem gerçekleşti ve bu 1117 arkasına
Yine onlarca dörtlükte yaklaşık ondan fazla da yine 5'lik yapıyorlar 1717’ de orada gerçekleşti. Burada Molu Köyü var, çok büyük zarar görmüştü o zaman Kayseri merkeze büyük zararlar olmuştu. 1835 yılında da Erciyes fayı üzerinde deprem gerçekleşti. Bu da işte Talas'tan Kayseri’ye kadar büyük depremler, büyük hasarlar oluşturdu. Kayseri merkezinde konuşmuştuk yine tekrar ederim ben burada 5 üzeri deprem beklemiyorum, umarım yanılmam" dedi.

Deliler fayından dolayı Gemerek ile Şarkışla arasında sıkışma olduğunu ve 6 ile 6.5 büyüklüğünde deprem olasılığının altını çizen İçelli, "birde Deliler fayımız var, Bu deliler fayı belirttiğin gibi Gemerek ve Şarkışla arasında 6’lık 6.5’lik depremlere gebe. Burada bu depremi bekliyorum, ama ne zaman olacak bilemeyiz tabii ki.” diye konuştu. 

HABER: VOLKAN TÜRKMENOĞLU