IBAN'ı Kullanana Ceza Geliyor!

Ödemeyi IBAN'a havale etmek isteyen işletmeler için son karar verildi. Maliye harekete geçti. IBAN'ı kullanana ceza geliyor. Kayserili vatandaşlar bu habere iyi bakın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

IBAN'ı Kullanana Ceza Geliyor!

Fiş ve fatura düzenlememek için kredi kartı ödemesi kabul etmeyen işletmeler bu haber sizi ilgilendiriyor. Maliye harekete geçti. Kayserili işletme sahipleri bu haber sizin için. İşte detaylar…

Bazı işletmeler vergi kaçırmak amacıyla fiş ve fatura düzenlememek için müşterisinden IBAN yoluyla ödeme alıyor. İşletmelerin müşterilere fiş ve fatura düzenlememek için ödemeyi IBAN’a havale yoluyla istemesi hem KDV hem de gelir ve kurumlar vergisi yönüyle vergi kaybına yol açtığı anlaşıldı.

IBAN'ı Kullanana Ceza Geliyor!

Vergi müfettişleri son dönemde küçük esnaf başta olmak üzere, bütün sektörlerde bu durumun yaygın olduğunu belirtti. Özellikle hizmet sektöründe stok problemi bulunmadığı için müşterilerin IBAN yoluyla ödemeye yönlendirildiği ve tespit edilen işletme sayısının oldukça fazla olduğunu belirtiliyor.

Maliye Bakanlığı KDV vergisi vermeyen işletmeler için harekete geçti. Maliye yetkililerinin işletmelere fiş ve fatura düzenlemesi hakkında sıkı denetimlerin yapılacağı söyleniyor. Yetkililer ayrıca alınan bir mal ya da hizmet karşılığı olarak IBAN hesabına para gönderilen kişilerin yasa dışı bir faaliyette de bulunmaları halinde bu hesaba para gönderenlerin tamamı için aynı suçla itham edilme riski taşıdığına dikkat çektiler.

Vergi kaybının önüne geçmek isteyen maliye yetkilileri işletme sahiplerinin banka hesapları üzerinde çalışarak, sürekli farklı kişilerden havale gelen banka hesabı sahiplerine ceza uygulayacak. Maliye yetkilileri aynı zamanda vatandaşları uyararak, ‘Alınan mal veya hizmet karşılığında fatura veya fiş alınmadığı zaman tüketici şikâyetine dayanak oluşturacak bir belge de ortada olmayacak’ değerlendirmesi yaptılar.