Hollandalı Frank Hoogerbeets'dan deprem açıklaması

Yeni nesil deprem tahmincisi Hollandalı Frank Hoogerbeets'ten Türkiye açıklaması geldi. Bugün sabah saatlerinde Hatay'da 3.6, ve Elbistan'da da 4.0 büyüklüğünde iki deprem oldu. Detaylar Haberimizde...

Hollandalı Frank Hoogerbeets'dan deprem açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Hatay’da saat 08.01’de 3.6, Elbistan’da ise saat 09:18’de 4.0 büyüklügünde ili ayrı depremin olması korku ve paniğe yol açtı. 
Elbistan'da olan deprem, az da olsa Kaysei’den de hissedildi. 
Üst üste meydana gelen depremlerin ardından Twitter’da gündem oldu. Yeni nesil bir deprem tahmincisi olarak sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hollandalı Frank Hoogerbeets, 'Bu sabah  iki ılımlı titreme. Şubat ayında belirttiğim gibi, Türkiye'deki büyük depremler Arap levhası. Titreme (mutlaka büyük değil), genellikle onları yaşamayan yerlerde hissedilebilir' diye açıklamada bulundu.
Şu ana kadar Türkiye’de sabah olan depremler hakkında bir açıklama gelmedi. Vatandaş, ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'tan, depremler hakkında açıklama yapmasını bekliyor. Demirdaş, çok daha iyi anlaşılır bir şekilde vatandaşı bilgilendirerek, büyük taktir topluyor.