Hızlı trenin geleceği tarih belli oldu!

AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 Mart'ta Kayseri'ye geleceğini duyurdu. Konuşmasının ardından hızlı tren açıklaması yapan Üzüm, bu proje için tarihi de verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Hızlı trenin geleceği tarih belli oldu!

Kayseri'de yıllardır merakla beklenen hızlı tren hakkında birçok açıklama yapılırken, çoğu kez de bu proje için tarihler de verildi. Bu açıklamalara bir yenisi daha eklendi. AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm hızlı tren hakkında açıklama yaptı ve tarih verdi.

Hızlı trenin geleceği tarih belli oldu!

Hızlı tren ne zaman faaliyete geçecek?
Kayseri'ye yapılacak hızlı tren hattı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Üzüm; 'Hızlı tren şantiyelerinin üç noktasında çalışma var. Hedeflenen tarih 2026. Bitiş tarihi bu. İnşallah 2026 yılında faaliyete geçecek. Ankara'ya giden vatandaşlarımız için hızlı tren büyük bir nimet. Sabah gider, Ankara'da işini görür ve akşam gelir. Kayseri toplumu da hızlı treni 'gelecek mi' diye soruyor. İhalesi yapıldı, bütçesi ayarlandı, kredisi bulundu, çalışmalar başladı' ifadelerini kullandı.

'Kayseri toprakları kutsal, göç vermez'
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde demiryolu taşımacılığının da geliştiğini aktaran Üzüm; 'Kayseri'nin toprakları kutsaldır, bizde göç vermez. Sadece hızlı tren olarak düşünmeyin, raylı sistemin taşımacılığı ülkenin üzerinden gerçekten çok büyük bir yük alıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde biliyorsunuz demiryolu taşımacılığı çok gelişmiştir. Hazine ve Maliye Bakanımızın da söylediği 70 milyar dolarlık 30 yıl içerisindeki demiryolu yatırımı bence doğru bir tercih ülkenin gelişmesi açısından' diye konuştu.

YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ TANITIMI

Yerköy - Kayseri YHT Projesi ile 250 km/saat hızla, 142 km’lik çift hat uzunluğunda, elektrikli ve sinyalli karma (Yük-Yolcu) işletmecilik yapılması hedeflenmektedir.

YHT hattının devreye girmesiyle Yerköy-Kayseri mevcut konvansiyonel demiryolu ile 3 buçuk saatte sağlanan ulaşım 1 saatin altına, Ankara - Kayseri arası mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan ulaşım süresi 2 saate ve İstanbul-Kayseri arası ise 5 saat 15 dakikaya düşmesi planlanmaktadır.  

Bu YHT hattı ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı ve Kayseri istasyonları arasında bir yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması planlanmaktadır.

Projemizin tamamlanmasıyla; yolcu ve yük taşımacılığında zaman tasarrufu; su kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliğinin azalmasına, karayolu işletme giderlerinde azalmalar ile ülke ekonomisine büyük kazançlar sağlanacaktır.