'HERKES HADDİNİ BİLECEK'

Geçen hafta içinde Şehir Hastanesi Taksi Durağı'nda bir müşterinin yaşadığı sıkıntı nedeniyle bir açıklama yapan Kayseri Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, 'Hiç kimse müşteri ile haddi olmadığı şekilde konuşamaz. Gerekeni yapacağız' dedi.

'HERKES HADDİNİ BİLECEK'

Önceki hafta gerçekleşen olayda, Kumsmall AVM’den, Şehir Hastanesi Taksi Durağı’ndan taksi çağıran vatandaş, araca bindiğinde taksimetre de 40 TL’nin yazdığını gördü. Bunun neden olduğunu sorduğunda ise, taksici özel çağırılan taksilerin taksimetresinin duraktan itibaren açıldığını söyledi. Vatandaş böyle bir uygulamanın olup olmadığını bilmediğini dolayısıyla taksiye binmek istemediğini söyledi. Bunun üzerine taksi şoförü ile vatandaş arasında yaşanan tartışmanın ardından, taksi şoförünün müşteriyi tehdit ettiği iddia edildi.

Bunun üzerine Kayseri Anadolu Haber’in ulaştığı Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş bir açıklama yaptı.

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ticari taksi yönetmeliğinde özel çağırılan taksilerin taksimetresinin duraktan itibaren açıldığı yönünde hüküm olduğunu belirterek, “Kimse kimseyi tehdit edemez. Benim değil en yetkili insanın bile akrabası olsa, terbiyesizlik kabul edilemez” dedi.

Ali Ateş, adı geçen taksi şoförünü sert dille uyaracaklarını belirterek, “Gereken ne ise yapılacaktır. Tehditler savurmak kimsenin haddi değildir” diyerek olayın takipçisi olduğunu belirtti.

>Dilek Bayram