Harb-İş'te Şerif Efe Avcı dönemi

Türk İş'e bağlı Türk Harb İş Kayseri Şubesi, 17. Olağan Genel Kurulu'nu tamamladı. Türk Harb İş Kayseri Şubesi'nin yeni başkanı Şerif Efe Avcı oldu.

Harb-İş'te Şerif Efe Avcı dönemi

Türk İş’e bağlı Türk Harb İş Kayseri Şubesi, 17. Olağan Genel Kurulu 6 Mayıs Cumartesi günü Kadir Has Kültür Merkezi toplantı salonunda 124 delegenin katılımıyla gerçekleşti. 
Genel Kurul, divan başkanlığının seçimi ardından, mevcut şube başkanı Özgür Özsoy’un yaptığı konuşma ile devam etti. Özsoy, “12 yıllık şube başkanlığının sonuna geldiğini ve tadında bırakıyorum. Bu başkanlık döneminden önce 2. Havaikmal bakım Merkezinde en yüksek oyu alarak baştemsilcilik yaptım. Bu fabrikaya ben stajerlikle başladım, sonrasında torna atölyesinde devam ettim. 12 yıllık şube başkanlığımı ilk 8 yıllık ve son 4 yıllık olarak anlatıp helallik istiyorum” dedi. Özsoy, “Ben sendika binamı sattırmadım. İşçi arkadaşımı ezdirmemeye gayret ettim. Cumhuriyet Meydanı’nda ‘vergide adalet istiyoruz’, tank palet özelleştirilmemesi için muhalefet partileriyle birlikte üye arkadaşlarımın da katılımıyla basın açıklamaları düzenledim. Ben askeri iş kolundaki işçinin bir iş yapmadığını iddia eden halkımızın ön yargılarını yıkmaya çalıştım. İlk sekiz yıllık dönemimde şube başkanlığımı ekibimle birlikte yaptım. Fakat son dört yıllık dönemimde ne yazık ki ayrışmalar oldu. Üyelerimizden isteğim yeni şube başkanını da rahat bırakmayın, hakkınızı helal edin” diye konuştu.
Mevcut şubeye muhalif olarak tanımlayan Şerif Efe Avcı’nın listesiyle genel kurulda seçime gidildi. Efe Avcı yeni dönem başkanlığını ve şubenin yapacaklarını sıraladı. Avcı, “Çoğunluğun katılımcı olduğu, her üyenin denetleyebildiği, siyasi ayrışmaların olmadığı, birlik ve beraberlik içerisinde olarak, demokratik işleyişin olduğu, mücadeleci sendikacılık anlayışını benimseyen bir şube yönetimi oluşturacağız” şeklinde konuştu. Şerif Efe Avcı’nın başkanlığındaki liste 81 oy alırken, diğer listenin adayı Tolga Çetin 43 oy aldı.
 

>>Yasemin Serbez