Hak-İş 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı 15 Temmuz Şehitlerini ve Gazilerini anma programı gerçekleştirdi.

Hak-İş 15 Temmuz şehitlerini dualarla andı

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen programa Şehit Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit ve eşi, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Av. Gökhan Ülke, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, AK Parti Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Emine Timuçin, Şehit babası Aslan Polat, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Hak-İş'e bağlı sendikaların başkanları ile temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Kayseri İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzgi’nin şehitler ve gaziler için yapmış olduğu duasıyla devam etti.

“İNANILACAK GİBİ DEĞİL”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı konuşmasında Türkiye’nin farklı farklı sorunları yaşadığını söyleyerek, “5 yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz gecesini hem bizim ülkemiz hem de başka ülkeler yaşamamıştır. Kendi içinden çıkan hainlerin kendi insanlarını öldürmesi, yaralaması inanılacak gibi bir şey değil. Düşününce aklım almıyor. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“BİZLER DE BİRER ŞEHİT ADAYIYIZ”

Programın onur konuğu olarak konuşma yapan Şehit Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit bu aziz vatan için binlerce evladı olsa bir saniye bile düşünmeden hepsini şehit verebileceğini söyleyerek, “Bizler de birer şehit adayıyız. Rabbime her zaman şehit olmak için dua ediyorum. Biz bu vatana evlat verdik. Zerre kadar üzülüyorsam namerdim. Fakat içimizde hala bu hain ihanet kalkışmasına küçümseyenler, inanmayanlar var. İçimizde terör örgütüne hala terör örgütüdür diyemeyenler var bu yüzden dertliyim” diye konuştu.

“UNUTTURMAYACAĞIZ”

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 15 Temmuz ruhunu ve yaşanan olayları unutmayacaklarını ve gelecek nesillere de unutturmayacaklarını belirterek şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain saldırıya maruz kalmıştık. Silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmış terör örgütü mensupları masum vatandaşlarımızı gözlerini kırpmadan şehit etmişlerdi. Yaşanan bu olayları unutmayacağız vatandaşlarımızın tanklara vücutlarını siper ettikleri o ruhu da gelecek nesillerimize unutturmayacağız.”

Şairlerin 15 Temmuz konulu şiirleriyle devam eden program Kayseri Anadolu İmam Hatim Lisesi Tasavvuf müziği dinletisinin ardından katılımcılara hediye verilmesiyle son buldu.

>>Kurumsal Haber