Termal Kamera Sistemleri ve Avantajları

Termal Kamera, göz ile görülmeyen ışık alanında yer alan maddelerin etrafa yaydıkları ısı enerjisini elektronik ekranda bir renk skalasında görebilmeyi sağlamaktadır.

Termal Kamera Sistemleri ve Avantajları

Termal Kamera, göz ile görülmeyen ışık alanında yer alan maddelerin etrafa yaydıkları ısı enerjisini elektronik ekranda bir renk skalasında görebilmeyi sağlamaktadır.

Her cismin sıcaklığına göre etrafa yaydığı ışınım farklıdır. Termal Kameralar ise bu ışınımları algılayarak ortama yayılan ısı enerjisinin kritik durumlara ulaşıp ulaşmadığını belirlemek amacıyla kullanılırlar.

Termal Görüntüleme Sistemleri, çeşitli sektörlerde kullanılan, alanların ya da parçaların normalin üzerindeki sıcaklıklarını ya da soğukluklarını ölçebilen tanı cihazıdır.

Termal Kamera Sistemlerinin İşleyiş Yapısı Termografi (Sıcaklığın Resmi) adı verilen işleyiş sürecine sahiptir. Bu süreç; bir nesne üzerinden gelen kızılötesi enerji, mercek vasıtasıyla kamera içindeki kızılötesi dedektör üzerine düşürülür. Dedektör nesnenin ısı dağılımını bir resim üzerinde göstermek için yapılan analiz doğrultusunda elde edilen veriler elektronik sensörlere gönderilir. Böylece ısı dağılımları gözle görülür bir resime dönüştürülerek Kamera ekranlarında gösterilir.

Termografi, Termal Görüntüleme ya da Termal Video, Kızılötesi Görüntülemenin bir çeşidi olarak kabul edilmektedir.

Termal Kamera Sistemleri, tam gece görüşü ve benzer zor uygulamalar için en uygun Güvenlik Kamera Sistemleridir.

TERMAL KAMERA SİSTEMLERİ YAPILARI

Kızılötesi CCD Kameralar, elektromanyetik spektrumun orta kızılötesi alanında çalışırlar, bu nedenle diğer Güvenlik Kamera Sistemlerine göre değişik sistematiğe sahip mekanizma bütününden oluşurlar.

Termal Kamera Sistemlerinin Yapıları incelendiğinde, Termal Video Görüntüleme Sistemleri optik mekanik birimlerden, dedektör soğutucu birimlerinden ve elektronik sinyal işleme gibi birimlerinden oluşurlar.

Optik Mekanik Birimler, genel oluş itibari ile Termal Video Sistemleri merceği, ekran, mercek muhafazası, dedektör ve elektronik cihazları, kumanda araçları, veri toplama cihazları, veri işleme ve rapor oluşturma yazılımından oluşan birçok bileşenden meydana gelir.

 Dedektör Soğutucu Birimler, diğer Kamera Sistemleri görüntüyü ışık sayesinde elde ederken Termal Kameralar ise ısı sayesinde görüntü kazanırlar. Termal CCTV Sistemlerinde kullanılan dedektörler çok az miktarda olan 0.01 C gibi sıcaklık farklılıklarını algılayabilen ve farklılıklardan görüntü oluşturabilme yeteneğine sahiptir. Bu sistemler görüntü oluşturabilmek için belli sıcaklık aralığına sahip olmaları gerekir. Bulundukları sıcaklık aralığına göre farklı IR yayılımlar yayarlar ve bu her IR yayılımları farklı dalga boylarına sahiptirler dolayısıyla da bu Termal Kamera Dedektörleri belli sıcaklık aralıklarında görüntü sağlayabilirler.

Sinyal İşleme Birimleri, diğer CCTV Sistemlerinden ayıran en büyük özelliği de sahip olduğu analiz yazılımlarıdır. Bu yazılımlar sayesinde bilgisayar ortamında çekimi yapılan cisimlere ait sorunların tespiti sağlanabilir. Alandaki noktaların birbirlerine göre farklılıkları bulunabilir. Tüm bunlar, belli formatlarda rapor haline getirilebilir ve analiz esnasında doğru bilgiler girilirse sonuçlar son derece hassas bir şekilde alınabilir.

AVANTAJLARI

Termal Kamera Sistemlerinin Sunduğu Avantajlar, endüstriyel tesislerde meydana gelen ya da gelebilecek potansiyel sorunları çözmektedir. Bunlar, elektrik sistemlerindeki bağlantılarda, ekipmanlarda veya parçalarında olan ısı değişimlerin kontrolünü yapmak için kullanılır. Bu yapılan Termal Ölçümler sayesinde sistem üzerinde oluşacak ısınmalar ve hatalar hasar oluşturmadan önce tespit edilmesi sağlanabilir. Sistemin işleyiş düzenini bozmadan bağlantı noktalarındaki problemler ve bakımlar yapılıp değiştirilebilir.

Sağlık sektöründe önlem amacı ile kullanılması ile özellikle şu an içinde bulunan COVİD19 gibi salgınlarda yüksek Ateşli Hastaların Belirlenmesinde kullanılarak oluşabilecek risk faktörlerini ortadan kaldırır.

İşletmelerdeki yangın riskini erken teşhis edilmesini sağlar.

Gözle görülmesi mümkün olmayan sorunların kolaylıkla ve anında tespitini sağlaması nedeni ile birçok firmanın üretim kayıplarını minimuma indirerek yapılan bakım kalitesini arttırır. İleriye dönük bakıldığında doğabilecek yüksek onarım maliyetlerini de önlemektedir.

Kurumlarda enerji kayıplarının fazla olduğu noktaların belirlenmesini sağlar ve enerji tasarrufu sağlar.

Gece görüşü konusunda diğer CCTV Sistemlerine göre daha iyi ve kaliteli görüntüleme imkanı sunması nedeni ile yüksek can ve mal güvenliği sağlar.

Siz de Gazi Information Teknoloji kalitesi ile ayrıcalıklı güvenliği yaşamak için Termal Kamera Sistemlerinin eşsiz avantajlarından faydalanın.”