GRAM ALTIN 1000 TL'Yİ GÖRECEK

Vladimir Putin 'in Ukrayna 'nın doğusuna son dakika askeri operasyon açıklaması, piyasalarda tansiyon yükselişine sebep oldu. Altın fiyatları son 18 ayın, petrol fiyatları ise 7.5 yılın rekorunu kırarken gazetemize açıklamalarda bulunan kuyumcu Gökhan Bayram, 'Yükseliş devam ediyor. Altın 1000 TL'yi kesin görecek.' dedi. Covid-19 kaynaklı krizler sürerken, altın fiyatları ve petrol başta olmak üzere küresel piyasalar Rusya Ukrayna depremi ile sarsıldı. Güvenli liman olarak bilinen altın fiyatları 18 ayın, petrol fiyatları ise 7.5 yılın rekorunu kırdı.

GRAM ALTIN 1000 TL'Yİ GÖRECEK

“ANLAŞIRLARSA FİYATLAR  SABİTLENİR”

Savaşın etkisiyle gram altının 1000 TL’yi göreceğini söyleyen kuyumcu Gökhan Bayram, “Şu anki savaş altın fiyatlarını arttırdı. Zaten Rusya’nın Ukrayna sınırlarına asker yığdığı andan itibaren bu hafta 825 lira olan altın, şu anda 896 bandında yani yükselişte olduğunu görüyoruz. İleri zamanlarda daha da yükseleceğini bin, bin 100 TL bandında piyasada olacağını, bütün kuyumcuların ve eski kuyumcuların düşündüğü söyleyebilirim.  Rakam 1000 TL’yi kesin görecek ama binin üzerine çıkarsa bin 100 lirayı da görür diye tahmin ediyorum.  Ülkede altın fiyatlarında aşırı derecede bir yükseliş var, bir  1 haftada yükselen rakam 50 lira ile 75 lira arasında değişiyor.  Rusya’nın askerleri şu anda Ukrayna  sınırındalar, bir bölgeyi işgal ettiler. Eğer Ukrayna’nın içine doğru girerlerse yüksek bir  banda çıkacak ama bir masaya oturulursa anlaşma olursa, fiyatlar yerinde durur, eski fiyatlarına dönmesi de biraz zaman alır diye düşünüyorum. “ dedi.

 

“ALTIN HİÇBİR ZAMAN DEĞERİNİ KAYBETMEZ”

Altının düşüşünün Rusya ve Ukrayna’nın anlaşmasına bağlı olduğunu belirten Bayram, “Savaş zamanı 2013 yılında Çin’in İran’a yaptığı yaptırımdan ötürü bir savaş alarmı vardı. Savaş konuşuluyordu, konuşma bile altının fiyatını etkiledi ve yükseltti.  Ama bu sefer durum farklı savaş başladı ve büyüyor.  Sınırdan içeriye girildi bu durumdan dolayı, altının fiyatının aşırı yükseleceğini ön görüyoruz. Bundan 2-3 ay öncesine baktığımızda euro, dolar  ve altının aşırı yükselmesinden dolayı, merkez bankasının ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın piyasaya müdahalesi oldu. Dolarda 4, euroda 5 lira düşürdü. Altın 1980 bandında idi, 720lere düşürdü. Piyasaya müdahale oldu ama şu anda bizim ülkemiz açısından bir durum yok. Şu anda savaş var savaşta şu konuşulur. Eski İngiltere başbakanı Winston Churchill’in lafıdır “Paralar bir tarafa kâğıt yanar tutuşur biter ama altın hiç bir zaman ölmez.” Onun için altın savaş zamanında çok değerli bir madendir.  Herkes stokuna çeker, herkes onu almaya başlar, dolayısı ile altının çok yükseleceği öngörülüyor. Haftada 75 TL civarında artış oluyor. 3 ay önce altın fiyatlarının artması ile birlikte altın bozdurmaya büyük bir talep oldu. Yine benzer bir durum şimdi yaşanıyor. Altın fiyatlarının yükselmesi ile altın bozdurmaya daha da talep olacaktır.” ifadelerini kullandı. >>Buğrahan Ali Çiftci