Çolakbayrakdar ve Palancıoğlu 'ndan Dünya Çevre Günü açıklaması

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrkdar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundular.

Çolakbayrakdar ve Palancıoğlu 'ndan Dünya Çevre Günü açıklaması

Melikgazi Belediyesi olarak çevre çalışmalarına önem verdiklerini belirten Palancıoğlu, Belediye olarak, seçim sürecinden bu yana 20 binin üzerinde ağaçlandırma yaptıklarını dile getirdi. Palancıoğlu, çevre çalışmalarına dair şunları söyledi:
“İlçemizde günlük 450 ton çöp ve yine günlük 25 ton atık toplanıyor. Temizlik ekiplerimiz ilçenin dört bir yanında aralıksız temizlik çalışması yaparken, insanlarımıza rahat nefes alabilecekleri yeni parklar kazandırmak için de yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. İlçemizde 658 park ve bahçe bulunuyor. Buna ek olarak yeşil alanları artırarak yeni parklar yapacağız. 7-8 ay gibi bir süre içinde ilçemize 20 binin üzerinde ağaç diktik. Fidan değil, 10-20 yaşında ağaçlar diktik. Toplam yeşil alanımız 3 milyon 865 bin 845 metrekare. İlçemizdeki Büyükşehir 'in yeşil alanlarını da dahil edersek Melikgazi’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 17.76 metrekare.”

KOCASİNAN’DA 320 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise, Kocasinan Belediyesi’nin DSÖ standartlarının üzerinde yeşil alana sahip olduğunu belirtti. Çolakbayrakdar, “İlçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikimi çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu zamana kadar 320 bin ağacı toprakla buluşturduk. Daha yeşil Kocasinan için her yıl 100 bin fidan olmak üzere toplam 5 yılda 500 bin fidanı toprakla buluşturacağız ve toplumda farkındalık oluşturmak adına birçok projeyi hayata geçirdik.” diye konuştu.
Öte yandan geri dönüşüm konusunda da Belediye olarak hassas olduklarını kaydeden Çolakbayrakdar, “Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplama özelliğine sahip ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı filomuza kattık. Bu aracın özelliği, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının aynı anda ayrı ayrı olarak toplanabilmesine olanak sağlamasıdır. Özellikle kağıt, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle çevre duyarlılığını artırarak, gelecek nesillere daha temiz bir Kocasinan bırakmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.