'BORÇ KAYSERİ'YE YAKIŞMAZ'

Başkan Berna Gözbaşı ve Mustafa Tokgöz, Anadolu Haber'e Özel açıklamalarda bulundu

'BORÇ KAYSERİ'YE YAKIŞMAZ'

Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, Kayserispor’un içinde bulunduğu ekonomik tablo hakkında bilgi verdi.
Anadolu Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Tokgöz, kulübün yıl sonuna kadar 36 milyon tl borcunun olduğunu yineleyerek, destek çağrısında bulundu.
Çok zorlu bir sürece girdiklerini ifade eden Tokgöz, “Yıl sonuna kadar kulübümüzün 42 Milyon TL ödemesi mevcuttur, bu da günlük ortalama 857 Bin TL’ye denk geliyor. Ben ‘Biliyor muydunuz’ tweet serisinin ilkini attım. Bundan sonra da kulübün mali açısından bilgi vereceğim. Kulübün borcunu bilmek, tüm taraftarımızın, tüm Kayserispor camiasının hakkıdır, bu tür bilgileri paylaşacağım. Evet, kulübü Berna Gözbaşı başkan önderliğinde 1 yıldır, belli bir seviyeye getirdik. Transfer yasaklarının kaldırılması, oyuncu transferleri, borçların ödenmesi, ama biliyorsunuz gelirler azaldı. Neredeyse artık gelir yok, gider var. Çok zor bir süreç, eğer Kayserispor 2020-2021 sezonunu ödemelerini yapar halde devam ettirebilirse, gelecek adına büyük önem taşıyor. Burada Kayseri’nin desteğine ihtiyacımız var. Bununla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyeceğiz. Eğer Kayseri, Kayseri’nin tüm kurumları Kayserispor’a destek çıkarsa, Kayserispor ölümsüz bir takım haline gelir ve Süper ligde hak ettiği takım haline gelir. Maddi borçlar bu şekilde de devam ederse, bir ayağı aksayarak, maalesef futbol oynayamayız. Onun için tüm ileri gelenlerin, tüm kurumların, başkanlarımızın kulübümüze, desteğini her zaman bekliyoruz. Hiçbir zaman ellerini üzerimizden çekmemesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

 

Tokgöz: Var bir hayalimiz

“Borç Kayseri’ye ve Kayseriliye yakışmaz” diye slogan oluşturduklarını ifadede eden Tokgöz, hayallerinin Kayserispor’un borcunu sıfır olarak görmek istediklerini belirterek, “Şirketleşme için ortak bir karara varıldı. Bunun için resmi adımlar atılıyor. Başkan yardımcımız Onur Gözbaşı, bu konu ile ilgili bir fizibilite raporu hazırlıyor. Bunu yakın bir zamanda basınla paylaşacağız. Bunun için kulübün şirketleşmesi kolay, ama buradaki amaç şu; şirketleşirken, borcu da azaltmak. Borcumuzu azaltarak gitmeliyiz. Ben slogan halinde şunu söylüyorum, “Borç Kayseri’ye yakışmaz, Kayseriliye yakışmaz, Kayserispor da bu şehrin en önemli markasıdır. Bu kulübün içinin doldurulması lazım. Yineliyorum, kurumların Kayserispor’a destek vererek, bu borcu azaltarak ilerlememiz lazım. Var bir hayalimiz o da Kayserispor’un borcunun sıfır olduğunu görmek.” şeklinde konuştu.