Aktaş'tan araç muayene ücretlerine tepki

Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, araç muayene ücretlerine ve muayene sürecine dair eleştirilerini sunduğu açıklamasında, muayene ücretinin 100 TL olması gerektiğini söyledi.

Aktaş'tan araç muayene ücretlerine tepki

Araç muayene ücretlerinin astronomik rakamlara ulaştığını belirten Aktaş, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, araç muyanesi sürecini de eleştirdi.

"EGZOZ ARABADAN BAĞIMSIZ BİR PARÇA MI?"

Aktaş, "Aracınızı muayene ettirecekseniz, önce egzoz muayenesi yapılıyor. Egzoza bir çubuk takıyorlar gaza bas bekle 5 dakika sonra yazıcıdan çıkan bir kağıt kaşe imza ver 90 TL. Ayrıca egzoz arabadan bağımsız bir parçamı ki muayene yapılıp ayrı ücret ödeniyor? Daha sonra aracınızın diğer kontrolleri için randevu alıyorsunuz. Kayseri’de şehrin her biri 30 kilometre uzağında İncesu’da, Develi’de ve Güneşli’deki istasyonlarda muayene yaptırabiliyorsunuz. Yaklaşık 373 TL muayene ücretini bayılıyorsunuz. Ha bu arada kredi kartı ile ödemek isterseniz ayrıca 8 TL daha vermek zorundasınız. Yüksek cirolarla çalışan firmalardan bankalar komisyon almazlar. Ama bu fark neden alınıyor anlamış değilim. Güya vatandaşa kredi kartı imkanı getirilmiş.” dedi.

“MUAYENE TEK YERDE YAPILMALI, 100 TL ALINMALI”

Konuyla ilgili olarak, araç muayenelerinin tek bir yerde yapılıp tek bir ücret alınması önerisinde bulunan Aktaş, “Araç muayene işi sanayi esnaflarımıza verilmeli ve birçok muayene yeri olmalı. Egzoz muayenesi sanayide birçok esnafa verilmiş yapılıyor. Araç muayenesi de bu şekilde yapılabilir. Ayrıca aracın ağır kusurlu bir eksiği varsa o da orada yapılır eksiği giderilir ve vatandaş hiç uğraşmadan işini tek bir yerde rahatça görmüş olur. Bize göre sıkıntılı olan bu sistem değişmeli araç muayenesi egzoz megzoz ne varsa yapılıp alınması gereken ücret 100 TL olmalı.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber