Ha gayret! mavi oluyoruz

Aşılamada 1 milyonuncu doza ulaşan Kayseri'de düşük riskli 'mavi' kategoriye ulaşmaya az kaldı. Vatandaş, yetkililerin sesine kulak verirse Kayseri mavi aydınlık günlere ulaşabilecek.

Ha gayret! mavi oluyoruz

KAYSERİ SARIDA

Kayseri'de Kovid-19 aşılamasında dün itibariyle 1 milyonuncu doz sınırı geçildi. Günde ortalama 15 bin civarında aşı uygulaması yapılan Kayseri, yüzde 61 aşılama ortalaması ile halihazırda 'orta riskli' olarak ifade edilen sarı kategoride. Şehrin 'düşük risk' olarak ifade edilen mavi kategoriye geçmesi için aşılama oranlarının yüzde 75'e ulaşması gerekiyor.

DELTA GÖRÜLDÜ AMA RİSK YOK

Konuyla ilgili bilgi aldığımız İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, ayrıca şehirde delta virüsü taşıyan 2 hastanın görüldüğünü ancak durumun kontrol altına alındığını söyledi. Pandemiden tek çıkışın aşı ile olabileceğini hatırlatan Benli, "İlimizin mavi kategoriye geçmesine az kaldı. Vatandaşlarımızı aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi.

BAYRAM ÖNCESİNDE AŞILAMA ORANLARINDA DÜŞÜŞ

Kayseri'de dün itibariyle 101 ASM'nin 70'inde, Devlet ve Şehir Hastanesi'nde, ilçe hastanelerinde, çadır stantlarında ve mobil ekiplerde 15 bin civarında aşılama yapıldı. Bayram öncesinde aşılama oranlarının düşmesiyle gezici ekiplerin sayısı azaltıldı. Bayram öncesinde yalnız birinci doza başvuru değil, ikinci doz ve üçüncü doz randevularında da düşüş görüldü.

RESMÎ TATİLDE AŞILAMA DEVAM EDECEK

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, resmî tatilde de aşılamanın devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda, dün itibariyle, tüm özel ve ilçe hastanelerine, resmî tatil boyunca yetecek miktarda aşı ulaştırıldı. Resmî tatilde yalnızca ASM'ler kapalı olacak. Bunun dışındaki Devlet, Şehir Hastanesi, ilçe hastaneleri ve özel hastanelerde vatandaşlar aşılarını olabilecek.

"TEK ÇIKIŞ AŞI"

Pandemiden tek çıkış yolunun aşı ile mümkün olabileceğinin altını çizen Benli, "Kovid-19 pandemisinden kurtulabilmemizin tek yolu aşılanmak. Ekonomi çarklarının eskisi gibi dönmesini, okulların açılmasını ve normal hayata dönmeyi istiyorsak toplumdaki bağışıklık düzeyini yükseltmek amacıyla mutlaka aşılama oranlarının yükselmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz aşımızı oldu isek bile olmayanlara aşı yaptırmaları konusunda telkinde bulunarak sorumluluğumuzu yerine getirebiliriz. Resmî tatilde de aşı noktalarımız hizmet verecek. O nedenle aşılarını yaptırmamış ya da ikinci ve üçüncü doz aşı zamanı gelmiş olan vatandaşlarımızı bayram süresi içinde de aşılarını yaptırmaları için merkezlerimize bekliyoruz." diye konuştu.

Selma Kara