Gurbetçilerin korkulu rüyası!

Çeşitli ülkelerden gelerek yaz aylarının çoğunluğunu Kayseri'de geçiren gurbetçilerin başı dilencilerle belada... Şehrin hemen hemen her köşesinde ortaya çıkan dilenciler, özellikle gurbetçileri takip ederek dini duygularını istismar ediyorlar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gurbetçilerin korkulu rüyası!

Çeşitli ülkelerden gelerek yaz aylarının çoğunluğunu Kayseri'de geçiren gurbetçilerin başı dilencilerle belada... Şehrin hemen hemen her köşesinde ortaya çıkan dilenciler, özellikle gurbetçileri takip ederek dini duygularını istismar ediyorlar.

Kayseri, her yaz aylarında farklı ülkelerden gelen gurbetçilerin akınına uğruyor. Gurbetçiler, memleketlerine olan özlemlerini gidermek ve yaz aylarını aileleriyle birlikte geçirmek için Kayseri'yi tercih ediyorlar. Bu yoğunluk, şehirdeki çarşı ve pazarları hareketlendirirken esnafı da memnun ediyor. 

Ancak, gurbetçilerin başı dilencilerle belada. Şehrin hemen hemen her köşesinde ortaya çıkan dilenciler, özellikle gurbetçileri takip ederek dini duygularını istismar ediyor, vatandaşın peşine takılarak uzun süre takip ediyor. 

Gurbetçiler, araçlarını şehrin belirli bölgelerine park ederken, araçtan indiklerinde dilencilerin kendilerini takip etmesiyle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bu durum, özellikle yaşlı ve çocuklu aileleri tedirgin ediyor. Dolandırıcılık amacı taşıyan bu dilenciler, gurbetçilerin canını bezdirdi.

Kayseri'de zabıta ekiplerinin dilencilik sorununu bertaraf etme konusunda zaman zaman çalışmalar yapsa da bu çalışmaların yeterli olmadığı görülüyor.

Haber: Muhammed Kösedağ