Gurbetçiler geldi pastırma satışları patladı!

Gurbetçi vatandaşların yaz aylarında memleketleri Kayseri'ye gelmesiyle beraber çarşıda ve alışveriş merkezlerinde ciddi bir yoğunluk gözleniyor. Esnafı ve küçük işletmeciyi sevindiren bu durum Kayseri'nin marka lezzetlerinden biri olan pastırmaya da yansıdı. Haberin detayı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gurbetçiler geldi pastırma satışları patladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gurbetçi vatandaşların yaz aylarında memleketleri Kayseri'ye gelmesiyle beraber çarşıda ve alışveriş merkezlerinde ciddi bir yoğunluk gözleniyor. Esnafı ve küçük işletmeciyi sevindiren bu durum Kayseri’nin marka lezzetlerinden biri olan pastırmaya da yansıdı. Özellikle pastırmaya yoğun talebi bulunan gurbetçiler; gelecek yıla kadar yiyecekleri pastırmayı stoklamak için almaya başladı.

Pastırmanın dilim fiyatı 6,5 liraya ulaşınca, sucuktan ve diğer şarküteri ürünlerinden daha fazla rağbet gören pastırma fiyatları esnafı sevindirdi.

Yaklaşık 4-6 hafta arası Kayseri'de kalan gurbetçiler bir dönüg halinde gelip gitmeye devam ediyor. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ve şehirlerinde sucuk olmasından ötürü gurbetçilerin pastırmayı daha çok talep ettiği düşünülüyor.

Pastırma fiyatlarının normalden fazla yükselmesinin bir diğer sebebi de et fiyatlarındaki artış oldu. Vakum yapılınca uzun süre bayatlamadan tazeliği korunarak saklanabilen pastırmalar bu yıl da gurbetçilerin alışveriş listelerinin başına yerleşti.