Gurbetçiler bu sektörü de hareketlendirdi...

Gurbetçiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatili için Türkiye'ye geldi. Uzun kilometreler yapıp Kayseri'ye tatile gelen gurbetçiler, araçlarının bakımını ve onarımını da burada yaptırmayı tercih etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Gurbetçiler bu sektörü de hareketlendirdi...

Türkiye'ye her yıl milyonlarca gurbetçi gelerek hem tatil hem de yatırım yapma fırsatı buluyor. Gurbetçilerin Türkiye'de en çok yatırım yaptığı alanlar ise gayrimenkul, borsa, altın ve döviz olarak sıralanıyor. Türkiye'de yatırım yapma nedenleri arasında ise hem vatan sevgisi hem de yüksek getiri beklentisi yer alıyor. Yatırım yapmalarının yanı sıra sağlık alanında hastane işlerini ve araç bakımlarını da Türkiye’de yaptırmayı tercih ediyorlar. 

Avrupa'da araç bakımının çok pahalı olduğunu ve zaman aldığını ifade eden gurbetçiler, Hem daha uygun fiyat hem de daha kaliteli hizmet alabildiklerini belirterek Türkiye'de akrabalarını ziyaret etmenin yanı sıra araçlarını yenileyebildiklerini dile getiriyor. 

Gurbetçilerin araçlarını güvenle teslim edebilecekleri, kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet sunan Şeyh Mahmutoğlu service yetkililerinden olan Şaban Büyükçekiç ‘Gurbetçilerin geldiği bu günlerde sanayide bakım onarımda %30 oranında bir artış oldu. Genelde uzun yol yapılacağı için aracın km bakımı ve fren kontrollerinin yapılmasında yoğunluk yaşıyoruz ’ dedi.

İşçilik Türkiye’de daha uygun 

Aracını servise getiren bir gurbetçi ‘Aracımda ufak bir içe çöküklük vardı. Bunu orada yaptırmam bana çok maliyetli ve zahmetli olacağından izine geldiğimde yaptırmak için beklettim. Yurt dışında tamir anlamında bir eksiklik olduğunu düşünüyorum, yurt dışında aracımın kaportasında ki çöküğü tamir etmek yerine komple parçayı değiştirmeyi tercih ediyorlar. Bu durum beni maddi anlamda zora sokuyor. Kayseri’deki ustaların el işçiliğini seviyorum orada kazandığım para da burada daha değerli o yüzden tamir bakım işlerimi burada yaptırmayı tercih ediyorum ’dedi.

Kur farkından da kaynaklı olarak işçiliğin Türkiye’de daha uygun olduğunu dile getiren Şaban Büyükçekiç ‘Gözlemlemelerimiz sonucunda yurtdışında parça ve el işçiliği çok pahalı olduğu için fiyattan dolayı Türkiye’de bakım onarım yaptırmaları kendi paralarına göre çok daha uygun oluyor’ şeklinde dile getirdi.

Gurbetçiler Bu Sektörü De HareketlendirdiGurbetçiler Bu Sektörü De Hareketlendirdi