Güncel altın fiyatları... Altında son durum ne?

Altın fiyatları hafta sonu da yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcının yakından takip ettiği gram ve çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 14 Ocak güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Güncel altın fiyatları... Altında son durum ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu altın fiyatları kademeli olarak yükselirken, dolardan en çok etkilenen gram altının ne kadar olduğu merak konusu oldu. Altın fiyatlarındaki yükselişin, küresel piyasalarda yaşanan belirsizliklerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. ABD'de enflasyonist baskıların artması ve merkez bankaları tarafından faiz artırımı beklentileri, altın fiyatlarında yükselişe neden oluyor.

Ekonomist İslam Memiş, uzun vade de yatırım yapacaklar için altın fiyatlarının şu an ideal seviyede olduğunu ancak kısa vadeli yatırımcıların şu an alım yapması halinde zarar edebileceklerini belirtti.

Enflasyon karşısında altının daha dirençli olduğunu belirten Memiş; ‘Enflasyon karşısında en çok koruyan da altın oldu. Bu hep böyleydi ve böyle olacak. Çünkü çift ayaklı bir yatırım aracı. Bir ayağı ons da, diğer ayağı dolar da. Doların 40 lira olduğu bir ortamda gram altın ise 3 bin lira olur. Bu rakamlar artık şaşırtıcı değil. Çünkü ortada kazanç yok, korunma var.’ dedi.

İşte 14 Ocak Kayseri’de altın fiyatları    

Gram altın
Alış: 1,980
Satış: 1,980

Çeyrek altın
Alış: 3,339
Satış: 3,394

Yarım altın
Alış: 6.677
Satış: 6,777

Cumhuriyet altın
Alış: 13.313
Satış: 13.513