Gri kod uygulaması geliyor- Gri kod ne işe yarar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının verdiği beyaz koddan önce bir de gri kod uygulamasının devreye alınacağını duyurdu. Peki gri kod nedir, ne işe yarar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Gri kod uygulaması geliyor- Gri kod ne işe yarar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanları için gri kod uygulamasının devreye alınacağını duyurdu. Peki gri kod ne işe yarıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’in Kayseri bülteninde…

Gri kod uygulaması geliyor- Gri kod ne işe yarar?

İkinci Beyaz Reform kapsamında şiddet gören sağlık çalışanlarına gri kod uygulamasının devreye alınacağını duyuran Koca, ‘Gri Kod denilebilecek erken uyarı sistemini getireceğiz. Bu kodla şiddet yaşanma ihtimalinde güvenlik görevlileri, hastane idaresi haberdar edilecek, karakol da şiddet riskinden bilgi sahibi olacak’ ifadelerini kullandı.

Gri kod uygulaması geliyor- Gri kod ne işe yarar?

Sağlıkta şiddetin sebeplerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydeden Koca, ‘Hastanelerde Beyaz Kod öncesi devreye girecek, 'Gri Kod denilebilecek erken uyarı sistemini getireceğiz. Bu kodla şiddet yaşanma ihtimalinde güvenlik görevlileri, hastane idaresi haberdar edilecek, karakol da şiddet riskinden bilgi sahibi olacak’ diye konuştu.

Gri kod nedir?

Olayın açık tanımını (olay tam olarak ne?, herhangi bir yaralanma, kaza meydana gelmiş mi?) Olayı gören hastane personeli santrali arayarak gri kod çağrısı yapar. Gri kod uygulaması ile olası bir şiddet eylemi öncesi polise haber verilmiş olması amaçlanıyor.