Glütensiz Kafe açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, dışarıya bağımlı kalmadan glütensiz tüm ürünlerin kendi üretimi olan ve İç Anadolu Bölgesi'nde ilk ve tek kafe olacak Glütensiz Kafe açıldı.

Glütensiz Kafe açıldı

GASTRONOMİ ŞEHRİNE GLÜTENSİZ KAFE

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Glütensiz Kafe’nin danışmanı, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin yaptı. Başkan Büyükkılıç’a projeden dolayı teşekkürlerini ileten Engin, Türkiye’nin ilk glütensiz şefi olarak burada danışmanlık edip, eğitim süreci gerçekleştiğini anlatarak, “Kayseri gibi gastronomi şehrinde glütensiz yaşamak çok zordur. Artık Glütensiz Kafe sayesinde bu zorluk aşılmış oldu” dedi.

“TEŞEKKÜRLER GELİYOR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açılış töreninde yaptığı konuşmada ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığı içerisinde hareket ettiklerini belirterek, “Belki mali yönden değeri çok yüksek olmayabilir ama insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle yapılan böyle bir çalışma parayla değerlendirilmez. Açılmış olduğu yaklaşık 10 gün içerisinde İstanbul gibi değişik illerden gelip, ‘toplum içerisinde restoranlarda ilk defa hamburger yiyorum, ilk defa pide yiyorum, ilk defa mantı yiyorum’ diye teşekkürlerini ileten canlarımızın bizim için çok önemli” diye konuştu.

Glütensiz beslenmenin şu anda takdir edilen bir beslenme yöntemi olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Daha önceki süreçte pahalı bir yöntem ve uygulama olduğu için herkesin erişemediği bir alandı. Belediyelerimizin sosyal içerikli destekleriyle çölyaklı aileler ya da glütene karşı alerjisi olan ailelerin sorunlarını aşmaya çalışıyorduk” dedi.

KAYSERİ’DE 6 BİN CİVARINDA ÇÖLYAK İLE MÜCADELE EDEN KİŞİ VAR

Kayseri’de 6 bin civarında çölyak ile mücadele eden kişi olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir çalışmayı yapmakla en önemli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiş oluyoruz. Kayseri’de bildiğim kadarıyla 6 bin civarında bilinen, bu hastalıkla mücadele etmeye çalışan kardeşlerimiz olduğunu biliyorum.”

KAFEDE DİYETİSYEN, MİSAFİRLERİ ÜCRETSİZ BİLGİLENDİRİYOR

Başkan Büyükkılıç, Glütensiz Kafe’de çalışanlarının da glütensiz beslenen kişilerden seçilen 12 personel olduğunu, kafede uzman bir diyetisyen tarafından kafeye gelen glütensiz beslenen misafirlere ücretsiz glüten ve çölyak ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verildiğini ve kafede çölyakla ilgili ürünlerinin tamamının yer aldığını anlattı.

Büyükkılıç, zengin mutfağıyla bilinen lezzetin anavatanı Kayseri'nin, gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi"ne girmeye hak kazandığını söyleyerek gastronomide önemli bir merkez olduğunu da sözlerine ekledi.

TBMM Çölyak Hastalığı’nı Araştırma Komisyon Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, “Kayseri belediyeleri olarak bir ilke daha imza atıyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da bu kafenin açılışında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm personele teşekkür etti. Çölyak rahatsızlığı ve glütensiz ürünlerin kendisinin de 5-6 yıl önce hayatına giren bir tanım olduğunu söyleyen Çolakbayrakdar, çölyak ve glüten ile ilgili bilgiler vererek, bu projenin güzel hizmetler yapıp, şehrin kalitesine değer katmasını diledi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise Kayseri’nin Erciyes Dağı’nın eteğinde, Kapadokya’nın girişinde, Anadolu’nun bağrında bir sağlık, gastronomi, sanayi, ticaret, turizm, kültür ve eğitim kenti olduğunu ifade ederek, sağlıklı beslenme konusunda bu projelerin geliştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kurumsal Haber