Gıdada Gramaj Hilesi! Üçgen Peyniri Bile Küçülttüler

Gıda fiyatları otomatiğe bağlanmış gibi sürekli artış gösterirken, üreticiler sadece fiyat artırmakla kalmayıp farklı yöntemlerle de ürünleri yüksek fiyata satıyor. Gıda ürünlerinin büyük bölümünde son yıllarda gramajların düşmesi dikkat çekerken, üçgen peynirin bile gramajının düşürüldüğü ortaya çıktı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Gıdada Gramaj Hilesi! Üçgen Peyniri Bile Küçülttüler

Enflasyonun yüksek olduğu ortamda en çok gıda ürünleri artış gösterdi. Fiyatları otomatiğe bağlanmış gibi sürekli artan gıda ürünlerinde, farklı hileler de yapılmaya devam ediyor. Gıda ürünlerinin önemli bir bölümünde gramajların düştüğü sürekli olarak gündeme gelirken, zaten küçük olan üçgen peynirde bile bu hileye başvurulduğu ortaya çıktı.


Tüketicinin 'zam' endişesini farklı yollarla aşmaya çalışan bazı firmalar, fiyat algısını bozmadan 'gramaj'ların arkasına sığınıyor. Ürünün fiyatı aynı kalıyor gibi görünüyor ancak her geçen gün ambalajlı ürünlerde gramı eriyor. Pek çok firmanın yaptığı 'hile' tamamen suç kapsamında sayılıyor. Tüketiciler, saptadıkları ürünü şikâyet edebilir ancak bu oyun devam edecek gibi görünüyor.Çikolata, peynir, süt, bisküvi gibi ambalajlı satılan ürünlerin çok büyük bölümünde gramajların son iki yılda küçüldüğü görülüyor. Tüketicilere belli etmeden yapılan bu zamlar, bir çeşit hile olarak görülüyor. Yapılan şikayetler de sonuçsuz kalıyor.


Son olarak marketlerde yer alan üçgen peynirlerin bile gramajının düşürüldüğü ortaya çıktı. Daha önce 15 gram olarak satılan üçgen peynirlerin, pek çok üretici tarafından 12,5 gramaj düşürüldüğü görülürken, fiyatının da buna rağmen yükseldiği belirlendi.
2 yıl öncesine kadar gramajı neredeyse düşürülmeyen hiçbir ürün kalmazken, zaten küçük porsiyonlar halinde satılan bu tarz ürünlerde bile gramaj hilesine başvurulması pes dedirtti.