Gece boyunca süren su arızası giderildi: Yeşilhisar rahat nefes aldı!
Yeşilhisar'da ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle yaşanan su kesintisiyle ilgili sevindiren haber geldi. KASKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçe şebekesine yeniden su verilmeye başlandı.
Yeşilhisar Belediyesi, 18 Temmuz gecesi yaptığı açıklamada KASKİ'den alınan bilgi doğrultusunda ilçenin ana isale hattında arıza meydana geldiğini duyurmuştu. Arızanın ekili alanlar içerisinde bulunması nedeniyle ekiplerin arıza noktasını tespit etmek için çalışmalarını sürdürdüğü, bu nedenle gece boyunca su verilmesinin mümkün görünmediği belirtilmişti.
Belediyenin daha sonra yaptığı açıklamada ise KASKİ ekiplerinin ana isale hattındaki arızayı giderdiği ve hatların yeniden suyla doldurulmaya başlandığı bildirildi. Açıklamada, gün içerisinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde suyun musluklara ulaşmasının beklendiği ifade edildi.
Kademeli şekilde su verilmeye başlandı
Son olarak yapılan bilgilendirmede ise ilçe içme suyu şebekesine yaklaşık iki saattir su verilmeye devam ettiği belirtilerek, ilçenin yaklaşık yüzde 50'sinin yeniden suya kavuştuğu, yüksek kesimlerde bulunan mahallelerin ise suya kademeli olarak ulaşacağı aktarıldı.
Yetkililer, şebekenin tamamen dolmasının ardından ilçenin tamamında su akışının normale dönmesinin beklendiğini bildirdi.
