Geç kalmayın: Binlerce kişi alınacak!

Günümüzde işsizlik oranı yüzde 10 civarında seyrederken Kayseri'de de iş arayanların sayısı da her geçen gün artıyor. Türk Hava Yolları (THY) ise binlerce kişiye istihdam sağlayacak. Bu kapsamda öğrencilere de imkan tanıyacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Geç kalmayın: Binlerce kişi alınacak!

Türk Hava Yolları (THY) bünyesine 5 bin personel alımı gerçekleştiricek. Bu kapsamda genç vatandaşların da istihdamına önem veren THY öğrencilere yarı zamanlı çalışma imkanı da tanıyacak. İşte detaylar...

THY alacağı 5 bin personeli 4 aşamadan geçtikten sonra firmasına katacak. İş başvurularını ''Take Off 101 (Yarı zamanlı öğrenci), Take Off Jr, Take Off Cadet'' başlıkları altında alan THY, 10 yılın ardından bünyesine kattığı personellerini 150 bine ulaştırmayı hedefliyor.

Personel alımına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk Hava Yolları, ''Kariyerini göklere taşımak için son 2 gün. 27 Şubat 2024 tarihine kadar yayında kalacak olan ilanımızla, gelir yönetimi ve fiyatlandırma, sistem dağıtım ve analiz alanlarında tecrübeli adayların başvurularını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

THY 3 başlık altında alacağı personellerini 4 aşamadan geçirecek. Buna göre personel adayları genel yetenek, İngilizce sınavı, video mülakat ve online İngilizce mülakatı, kişilik envanteri, kurul mülakatları olacak.

Kimler başvurabilir?

Türk Hava Yolları yarı zamanlı öğrenci programı ile üniversite 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencilerine öğrenimleri devam ederken, çalışma hayatını deneyimleme imkanı sunuyor. Değerlendirme süreçlerini tamamlayan öğrenciler iki dönemde firmada çalışabilecek. 1 Ocak 1998 sonrası doğan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler başvurabilecek.

Take Off Jr. yani yeni mezun ve lisans son sınıf öğrencilerini kapsayan bu programa 1 Ocak 1997 ve sonrasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilecek.

Adayların iyi derecede İngilizce bilen ve takım çalışmasına yatkın gençlerin dikkate alınacağı belirtiliyor.

Take Off Cadet programı ise ikinci pilot aday adayını yetiştirmek üzere açılmış bir ilandır. Bölüm fark etmeksizin tüm lisans mezunu olan kişiler bu programa başvurabilir. Ancak 31 Aralık 2003 ve 1 Ocak 1994 tarihleri arasında doğan kişilerin başvurularının alacağı ifade ediliyor. Bu bölümde başarılı olacak adaylar, 2  sene eğitim görecek 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira yardımı, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet gibi haklardan yararlanabilecek.

Başvurmak isteyen vatandaşlar, Türk Hava Yolları resmi internet sitesini inceleyebilecek.