Galericiler resmen kan ağlıyor!

Galericiler resmen kan ağlıyor! Otomobil fiyatları uzun zamandır fahiş fiyatlarla gündemdeydi. Ticaret Bakanlığı yakın bir zamanda ikinci el araçların satışına yönelik uygulama başlattığını açıklayarak, ikinci el araçların güncel fiyatı üzerinde satılmasının önüne geçilmesini hedeflemişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Galericiler resmen kan ağlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Galericiler resmen kan ağlıyor! Otomobil fiyatları uzun zamandır fahiş fiyatlarla gündemdeydi. Ticaret Bakanlığı yakın bir zamanda ikinci el araçların satışına yönelik uygulama başlattığını açıklamış, böylece ikinci el araçların güncel fiyatı üzerinde satılmasının önüne geçilmesini hedeflemişti. İkinci el araçlarda fiyatlar stabil hale getirilmişti. İkinci ele yönelik uygulama fırsatçıların planlarını altüst etti.

3 arabadan fazlası alınıp satılamaz

Ticaret Bakanlığı'nın düzenleme yapmasıyla ve yapılan denetimlerle ikinci el araçlarda fiyatlar stabil hale getirildi. Yapılan düzenlemeyle noterlerde al-satçıların 3 arabadan fazlasını alıp satamaması hem ikinci el otomobil sektöründe durağanlığa neden olurken hem de ikinci el otomobil satıcıları ise eski fiyattan alınan araçların ellerinde kaldığını belirtirken, yeni fiyatlandırmayla alınan araçların kolayca satıldığını ifade ettiler.

Otomobil fırsatçıları tarafından stoklanan otomobiller ellerinde patlarken, ikinci el araç pazarında indirim kampanyaları başlasa da kredi maliyetlerindeki artış ve talebin azalması satışları olumsuz etkiledi. Otomobiller stokçu ve fırsatçıların ellerinde kaldı.

1 milyondan 774 bine geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay yayımlanan motorlu kara taşıtlar istatistikleri de bu kritik gerilemeyi açığa çıkardı. Eylül ayına ilişkin raporda ikinci el otomobildeki satışları gösteren veride her ay 1 milyon adetleri geçen devir sayısı, geçtiğimiz ay 774 bin adede kadar gerilediği görüldü.

Galericiler zarar ediyor

Galericilerin yüksek fiyatlandırmaları, indirimin yeterli ölçüde yapılmaması ve yüksek orandaki taşıt kredi faizleri satışları baltaladı. Yıl içerisinde zirve noktasındaki otomobil fiyatlarına göre yüzde 10 indirim yapılmasına rağmen, 13 bin galerici her gün zararla kepenk açıp kapatıyor.