Fosiller belgesele konu oluyor

Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yürütülen ve dünyanın ilgisini çeken kazı çalışmalarında Yamula Barajı kıyısında bulunan 7,5 milyon yıllık fosiller, belgesele konu oluyor.

Fosiller belgesele konu oluyor

Belgesel çekimini yapan ekip, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret ederken, Başkan Büyükkılıç, kazılarda bulunan fosillerin dünyadaki bilim insanlarını da heyecanlandırdığını söyledi.

Kocasinan ilçesi Yamula Barajı çevresinde bulunan Taşhan, Çevril, Emmiler ve Hırka bölgelerinde 2018 yılı Eylül ayında başlayan ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinleri ile Kayseri Müzesi Başkanlığı’nda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu’nun bilimsel başkanlığında ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda yapılan kazı çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın titizlikle takip ettiği fosil kazı çalışmaları aralıksız devam ederken, yaptığı belgesellerle bölgelerdeki tarihi, doğal ve kültürel mirasın Türkiye çapında tanınmasında önemli rol oynayan belgesel yönetmeni Rıfat Çığ ekibi ile birlikte Kayseri’ye gelerek, Yamula Barajı’nda çekeceği belgesel ile hem fosilleri hem de arkeolojik kazı çalışmalarını tanıtacak.

Dünyada eşi benzeri bulunmayan 7,5 milyon yıllık fosillerin yıllar önce bir keçi çobanı tarafından bulunduğu ve her şeyin başladığı yer olan Yamula Barajı kıyısında yapımcılığını Bum Yapım’ın gerçekleştirdiği belgesel çekimleri başladı.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4