Firmaların Menüde TL Oyunu

Fahiş fiyat politikaları ile gündeme gelen kafe ve restoranlar, şimdi de menü de yaptıkları TL oyunu ile gündeme geldiler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Firmaların Menüde TL Oyunu

Uyguladıkları fahiş fiyat politikası ile vatandaşlardan tepki alarak gündeme gelen kafe ve restoranlar, menü fiyatları yüzünden boykota uğramış ardından da yetkili bakanlık tarafından denetime alınmışlardı. Tüm bu yaşananlar sonrası kafe ve restoranlar yeniden gündeme geldi.

Menü fiyatlarını girişlerde vatandaşların rahatça görebilecekleri şekilde bulundurmak zorunda olan restoran ve kafeler bu seferde uyguladıkları TL oyunu ile dikkatleri üzerlerine çekiyor.

Firmaların Menüde TL Oyunu

Restoran ve kafelerdeki menü denetimine devam eden Ticaret Bakanlığı ekipleri, menülerde TL ibaresinin yer almamasına tepki göstererek gerekli cezai işlemi uyguladılar.

Vatandaşlar tarafından geçtiğimiz haftalarda fahiş fiyatlar nedeniyle boykot edilen kafe ve restoranlarda, müşterilerin şikâyetleri üzerine bakanlık harekete geçmiş ve 81 elde denetimlerini sıkılaştırmıştı.

Yapılan denetimlerde, bazı işletmelerin uyanıklık yaparak menülerine TL ibaresi koymadığı, yerli ve yabancı turistlere farklı fiyat politikası uyguladı görüldü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye genelinde menü uygulamasına uymayan 6 binden fazla işletmeye 16 milyon liradan fazla para cezası verildiğini, bu denetimlerle turistlerden fazla ücret alınmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti. 

Firmaların Menüde TL Oyunu

Denetimlerde, eksiklik görülmesi halinde ekipler gerekli nakdi cezayı kestikten sonra, işletmelere eksikliklerin giderilmesi için belli bir süre veriyor ve süre sonunda yeniden denetim yapılıyor. 

Hizmet verilen her ürünün menüde yer alması gerektiğini belirten ekipler, menü bulunmaması halinde 2 bin 172 TL para cezası uyguluyor. Ceza ürün miktarınca da katlanarak artıyor.

10 ürünün hizmetini veren bir işletmeye, masalarda ve işletme girişinde menü bulundurmaması halinde 21 bin 720 TL para cezası yazılıyor.