Bu İlaçlar Artık Sağlık Ocağından Yazılabilecek!

Son zamanlarda sağlık ocağından ilaç yazdırma konusu sık sık gündeme geliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilaçlarla ilgili yeni kararı açıkladı. Bu ilaçlar artık sağlık ocağından yazılabilecek! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Bu İlaçlar Artık Sağlık Ocağından Yazılabilecek!

Son zamanlarda sağlık ocağından ilaç yazdırma konusu sık sık gündeme geliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilaçlarla ilgili yeni kararı açıkladı. Bu ilaçlar artık sağlık ocağından yazılabilecek!

Raporlu ilaçların sağlık ocağı doktorundan alınamaması vatandaşlar tarafından sık sık şikâyet konusu olarak sunuluyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya son noktayı yeni yapılan düzenleme ile koydu.

Bu İlaçlar Artık Sağlık Ocağından Yazılabilecek!

Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde bir yılda 3,2 milyar TL tasarruf sağladıklarını açıklayan Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık sağlık hekimlerince yazılacağını bildirdi.

Bu İlaçlar Artık Sağlık Ocağından Yazılabilecek!

Bakan Işıkhan, bu kapsamda 2 milyon raporlu ilaç kullanan vatandaşın bu düzenlemeden faydalanabileceğini vurgulayarak; 'Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği; kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde; kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların, ilgili sağlık raporlu hastalarımızca hastanelerde sıra beklemeden, aile hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünü açıyoruz. Ayrıca mevcut durumda hekimler tarafından en fazla 3 aylık ilaç reçete edilebiliyorken yeni düzenlemeyle raporu düzenleyen hekim tarafından 1 yıla kadar reçete edilebilecek ve hastalarımız tekrar hekime başvurmaya gerek kalmadan ilaçlarını bu süre zarfında 3'er aylık dozda sözleşmeli eczanelerden temin edebilecekler' diye konuştu.