Fırında Patatesli Tavuk But Tarifi - Pratik tarifler - Türk Mutfağı

Pratik ve lezzetli bir yemek tarifi Fırında Patatesli Tavuk But ile karşınızdayız. Bu pratik ve lezzetli 'Fırında Patatesli Tavuk But' tarifi, tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Kolay hazırlanması sizin için ideal bir seçenek. Tavuk ve patatesin muhteşem uyumu, sofralarınıza lezzet katacak. Deneyerek harika bir yemek deneyimi yaşamanızı umuyoruz! 

Fırında Patatesli Tavuk But Tarifi - Pratik tarifler - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırında Patatesli Tavuk But Tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir yemek.  Türk Mutfağının değişmez tarifleri arasında yer alan Fırında Patatesli Tavuk But’un pişirme süresi: 1 saat. Hazırsanız, başlayalım! Türk Mutfağının enfes lezzetleri arasındaki bu tarifin ayrıntılarına geçelim…
Size 4 kişilik, Kolay ve Lezzetli bu tarifi vereceğiz. 

Fırında Patatesli Tavuk But için Malzemeler,
4 adet tavuk but (derisiyle)
4 büyük boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kekik
4 diş sarımsak

Fırında Patatesli Tavuk But Yapılışı,
Fırını 200°C derecede önceden ısıtalım.
Tavuk butlarını önce yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Ardından da, her bir butun üzerine tuz, karabiber ve toz biber serpiştirin. Tavuk butlarını fırın tepsisine yerleştirelim.
Patatesleri de yıkayın ve soyun. Daha sonra patatesleri iri küpler halinde doğrayın.
Sarımsakları soyalım ve bıçakla hafifçe ezerek doğrayalım.
Doğranmış patatesleri tavukların etrafına eşit şekilde dağıtalım ve sarımsakları da patates ve tavukların üzerine serpiştirelim.
Zeytinyağı ve Kekik mutlaka ekleyelim; Zeytinyağını yemeklerin üzerine gezdirin ve kekikle daha lezzetli olması için tatlandıralım
Tüm malzemeler tepsiye güzelce yerleştirildikten sonra, fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına verelim. Tavuk butlarının ve patateslerin üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirelim.
Burada diğer püf nokta, (Sıcak Servis Yapın) Fırında Patatesli Tavuk But tarifimiz hazır. İsteğe göre yanında yeşilliklerle servis yapabilirsiniz. 

Fırında Patatesli Tavuk But Tarifi - Pratik tarifler - Türk Mutfağı

Notlar: Bu tarifi tavuk göğsü ya da tavuk kanatları ile de deneyebilirsiniz. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplamak temizliği kolaylaştırabilir. Servis öncesi yemeğin üzerine limon sıkarak ekstra bir lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun, başka bir lezzet turunda görüşmek üzere hoşçakalın…