FİLYASYON GÖREVLİSİNE ŞİDDET!

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde bir filyasyon görevlisine yönelik sözlü ve fiziki saldırı gerçekleştirildiğini belirterek saldırıyı kınadı. Ünal, 'Sağlık çalışanları hak ettiği değeri göremiyor bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimizi yineliyoruz.' dedi.

FİLYASYON GÖREVLİSİNE ŞİDDET!

8 Ekim 2021 günü Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde bir kişi Covid testi pozitif çıkan çocuğuna ilaç verilmemesini gerekçe göstererek filyasyon ekibi personeline sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Olayla ilgili Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleyen Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, “Pandemi döneminde canlarını hiçe sayarak eş ve çocuklarından ailelerinden ayrı kalarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren fedakar sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını almak bir yana dursun hala sözlü ve fiziki şiddete maruz kalıyorlar. Bunun bir örneği de ilimizde 8 Ekim 2021 de Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde yaşandı. Saat 21 sıralarında filyasyon ekibimiz covid testi pozitif çıkan öğrenci için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu gereğince öğrencinin annesini arayıp karantina şartları hakkında bilgi veriyor. Çocuğunun 18 yaşından küçük olduğu için ilaç kullanmasına gerek olmadığını anlatıyor. Karşı taraf ise neden ilaç vermiyorsunuz, bekleyin geliyorum diyerek tehdit ediyor ve hakaretler ediyor. Sonra da insanlıktan nasibini almamış bu kişi yanında erkek arkadaşı ile müdürlüğümüze gelerek kahraman sağlık çalışanlarımıza sözlü ve fiziki saldırıda bulunuyor.” dedi.

 

“İSMAİL KILIÇ PERSONELİNE SAHİP ÇIKTI”

 

İlçe Sağlık Müdürü İsmail Kılıç’ın olay üzerine kuruma gelip personeline sahip çıktığını aktaran Ünal, “Talas İlçe Sağlık müdürümüz İsmail Kılıç buraya gelerek personeline sahip çıktı. Emniyeti arayıp olayı kontrol altına aldı. Olaydan sonra hiçbir şekilde aramayan, sormayan, ilgilenmeyen il sağlık müdürümüze de huzurunuzda Allah’a havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"SAĞLIĞA ŞİDDET HAPİS
CEZASIYLA CEZALANDIRILMALI"

Sağlık çalışanına yapılan saldırıların hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ettiklerini belirten Başkan Ünal açıklamasında, “Gece gündüz, kar kış demeden can güvenliği olmadan 24 saat filyasyon hizmeti veren kahraman sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı asla kabul etmiyoruz kınıyoruz. Bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimizi bir kez daha yineliyor ve süratle hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Buradaki herhangi bir suçun ertelenmesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek bu tip suçların hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyoruz. Son olarak da kahraman sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziki şiddet uygulayanlara sesleniyorum: Allah’ın laneti üzerinize olsun.” ifadelerini kullandı.

HABER: SELMA KÖSEDAĞ