Filistin için gıyabi cenaze namazı!

Filistin için gıyabi cenaze namazı! İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri, 'Filistin için Kıyamdayız!' başlığıyla İsrail'in saldırıları sonucu vefat eden Filistinliler için 13 Ekim Cuma (yarın) Cuma namazı akabinde gıyabi cenaze namazı düzenleyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Filistin için gıyabi cenaze namazı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Filistin için gıyabi cenaze namazı! İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri, 'Filistin için Kıyamdayız!' başlığıyla İsrail'in saldırıları sonucu vefat eden Filistinliler için 13 Ekim Cuma (yarın) Cuma namazı akabinde gıyabi cenaze namazı düzenleyecek. Hunat Camii'nde kılınacak gıyabi cenaze namazına tüm Kayseri halkı davet ediliyor. 

Filistin için gıyabi cenaze namazı!

Geçtiğimiz pazar günü de Kayseri Bürüngüz Camii önünde İsrail’in gece boyunca Gazze’de düzenlediği saldırılara tepki gösteren Kayserililer, Filistin için dua etmişti.

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıları protesto etmek isteyen Kayserililer, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Bürüngüz Camii önünde toplanarak burada ellerinde afiş ve bayraklarla İsrail’e tepki gösteren vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Filistin’e destek nidaları atmıştı.

İsrail Filistin savaşı nasıl alevlendi?

İsrail'e savaş açan Filistinli siyasi parti Hamas savaşın nasıl başladığıa ilişkin görüntüleri paylaştı. İsrail Başbakanı Netanyahu savaşa ilişkin net konuştu, 'Düşmanlarımız hiç bilmedikleri şekilde bedel ödeyecek.' dedi. 

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, sabah saatlerinde Aksa Tufanı operasyonuyla 5 bin roketatar ile İsrail'e saldırdıklarını duyurdu. Burada birçok sivil hayatını kaybetti. 100'den fazla kişi yaralandı.

Dayf, İsrail'in Filistine karşı yaptığı ihlallere karşı çizgi çekme kararı aldıklarını bunun sonucunda 'Aksa Tufanı' operasyonunu başlattıklarını söyledi. Operasyonu İzzeddin Kassam Tugayları yürütüyor. Filistinliler 21 bölgede İsraile giriş yaptı. görüntülerden anlaşılacağı üzere denizden, karadan ve havadan paraşütle operasyon başlattı. İsrail Gazze sınırındaki askerlerini kaybetti. Çok sayıda İsrail askeri esir alındı. Tanklara ve araçlara el konuldu. İsrail'de Gazze sınırına savaş açtı.

Filistin halkının yeniden devrim yaptığını söyleyen Dayf, devlet kurma projesine geri dönüldüğünü vurguladı. Gazze'ye getirilen İsrail askerleri filistinli vatandaşlarca darp edildi. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 'İsrail, başına ne geldiğini ve ileride neler olacağını anladığında şoka girecek. 'Müslümanlar nerede?' diyordunuz, işte geldik ve ortada yoksunuz' dedi.