Fikri olan gelsin!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen Aklıma Bir Fikir Geldi Yarışması'nın 13.'sü düzenlenecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Fikri olan gelsin!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen Aklıma Bir Fikir Geldi Yarışması’nın 13.’sü düzenlenecek. Bu kapsamda düzenlenecek panele birçok önemli isim geliyor.

Fikri olan gelsin – 13.sü düzenleniyor!

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) korsanla mücadele kapsamında ‘Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku’ konulu panel düzenlenecek. Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenecek olan panele tüm Türkiye’nin severek takip ettiği önemli isimler de katılacak.
752 üyesi ile büyük bir meslek örgütü olduklarını kaydeden RATEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, ‘Üyesi olmaktan gurur duyduğum Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde sıcak karşılama için çok teşekkür ediyorum. Bugün RATEM Yönetim Kurulu olarak buradayız. RATEM, 752 tane üyesi ile birçok ulusal radyo ve televizyon kuruluşu üyesinin bulunduğu bir meslek örgütüdür. İdari ve mali açıdan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetimine tabi ve bizim asli görevimiz üyelerin lisanslama takiplerini yaparak, kamuya açık alanlardan lisanslama yapıp buradan topladığı parayı üyelerine dağıtmak. Bununla ilgili de bizim Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile birlikte çalıştığımız ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ yarışma projemiz var. Bu yarışma da iletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine yönelik bir yarışma. Burada korsanla mücadele ile fikri mülkiyet haklarının korunmasıyla ilgili bir farkındalık oluşturmak ve bir bilinç oluşturmak anlamında bu sene Aklıma Bir Fikir Geldi Yarışmasının 13.’sünü düzenliyoruz. Geçtiğimiz 5-6 sene öncesinden başlayarak da bu yarışmanın hem duyurumu hem yarışmada gazete, dergi, tasarım alanında ödül alan eserlerin de sergileri ile birlikte önemli katılımcıların olduğu bir panel konferans düzenliyoruz. Saat 13.30’da sergi açılışımızla birlikte Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde konferans salonunda olacağız’ dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, RATEM’in meslek açısından büyük önemi olduğunu belirterek, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Fikri olan gelsin – 13.sü düzenleniyor!