Kayseri Mutfağı Yurtdışında!

Yöresel Türk mutfağı zincirlerinden Ziyafe Kayseri Mutfağı, yurtdışı pazarına açılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri Mutfağı Yurtdışında!

Yöresel Türk mutfağı zincirlerinden Ziyafe Kayseri Mutfağı, vegan ürünlerle yurtdışı pazarına açılmaya hazırlanıyor. Firma, Türkiye’de ilk vegan içli köfte üretimini gerçekleştirdiğini duyurdu.

SASİ Gıda (Salim YİĞİT) kuruluşu markası olan Ziyafe, 30'u Kayseri Mutfağı olmak üzere toplam 60 şubesi ile vatandaşlara ülke genelinde hizmet veriyor.

Türk-Osmanlı Mutfağı’nın lezzetlerini sizlerle paylaşmak için faaliyete başlayan ‘Ziyafe’ Restoran, ‘İyi yemek, emek ister’ felsefesiyle yola çıkmış bir mutfak. Hem Kayseri mutfağı hem de geleneksel Türk Osmanlı mutfağının seçkin yemeklerinden oluşan zengin bir menüye sahip Ziyafe; her yemeğin hazırlanışında bir özverinin tadını taşıyor. 

Almanya’ya düzenli bir şekilde ihracat yaptıklarını dile getiren Ziyafe Kayseri Mutfağı’ndan Salim Yiğit, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Danimarka gibi ülkelerle de bağlantı aşamasında olduklarını belirtti. Salim Yiğit, sözlerine ‘Ulusal zincir marketlerde mantı satışımızın yanı sıra, mantı ve içli köfte çeşitlerimizle Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahip üreticilerden biriyiz’ ifadeleriyle devam etti. 

Kayseri Mutfağı Yurtdışında!

Yiğit, ayrıca vegan pazarının gelişimiyle birlikte, mantarlı, ıspanaklı, yeşil mercimekli ve patatesli gibi çeşitli vegan içli köfte ve mantı ürünleri ürettiklerini belirtti.

Avrupaya İhracat Başladı

Ziyafe Kayseri Mutfağı, vegan mantı ve börek çeşitlerini Avrupa Birliği ülkelerine ihraç etmeye başladı. Yiğit, ‘Ürünlerimiz şu anda bazı zincir marketlerde ve otellerin reyonlarında yer alıyor. Avrupa’daki birkaç ülkeye ihracatımız başladı,’ dedi. Salim Yiğit, ihracatta yaşanan zorluklara da değinerek, ‘Artan işçilik ve enerji maliyetleri nedeniyle ürün maliyetlerimiz yükseldi. Avrupa ve Ortadoğu’da et fiyatlarının daha ucuz olması, ihracatımızı zorlaştırıyor.’ açıklamalarında bulundu.

Vegan Ürünler Dünya'ya Açılıyor

Almanya’ya düzenli ihracat yapan Ziyafe, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Danimarka gibi ülkelere de ihracat yapmak için çalışmalarına devam ediyor… Yiğit, ‘Fuarlarda ve dış pazarlarda sürekli kendimizi nasıl geliştirebiliriz diye araştırıyoruz. Hangi ürünlerle daha başarılı olabiliriz, hangi pazarda neye ihtiyaç var, bunları belirleyerek yönümüzü o tarafa doğru geliştirmeye çalışıyoruz.’ ifadelerinde bulundu.