Evlenecek çiftlerin tercihi değişti – Düğünler tarihe mi karışıyor?

Ekonomik kriz nedeniyle artan düğün masrafları sonucu artık lüks olarak görülen düğünler tarihe karışıyor. Çiftler artık düğün tercihini sade bir nikâhtan yana kullanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Evlenecek çiftlerin tercihi değişti – Düğünler tarihe mi karışıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomik kriz nedeniyle artan düğün masrafları, çiftleri sade bir nikâh töreni ile evlendirmeye yönlendiriyor. Düğün salonlarında düğün yapmak lüks hale geldiği için Kayseri’deki nikâh salonlarında olağanüstü bir yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan yoğunluk ‘Düğünler tarihe mi karışıyor?’ sorusunu akıllara getiriyor.

Evlenecek çiftlerin tercihi değişti – Düğünler tarihe mi karışıyor?

Yüksek enflasyon nedeniyle bütün mal ve hizmetlerde olduğu gibi düğün masrafları da önemli ölçüde arttı. Bu masrafları karşılayamayan pek çok çift, lüks hale gelen düğünler yerine sade bir nikah töreni ile dünyevine girmeyi tercih ediyor. Kayseri’de belediyelere ait nikâh salonlarında olağanüstü bir yoğunluk yaşandığı öğrenildi.

Türkiye, uzun yıllar sonra yüksek enflasyonla yeniden karşı karşıya geldi. İğneden ipliğe bütün mal ve hizmetlerin fiyatlarında yüzde 100’leri aşan yükselmeler kaydedildi. Resmi enflasyon rakamları yüzde 70’lerde seyretse de fiili enflasyonun çok daha yüksek olduğu biliniyor.

Memur, emekli ve asgari ücretin maaşları her geçen gün yüksek enflasyon karşısında erirken, geçim sıkıntısı her geçen gün artıyor. Geçinmenin iyice zorlaştığı bir dönemde insanlar ayakta kalabilmek için çeşitli yollar deniyorlar. Dar gelirli aileler, yüksek fiyatlar karşısında lüks olarak görülen pek çok alışkanlığı terk etmek durumunda kaldı.

Bir dönem herkesin tercih ettiği düğün salonları da artık lüks hale geldi. Düğün salonlarında bir düğün yapmak 100 bin liradan başlayıp, birkaç milyona kadar çıkabiliyor. Yemekli bir düğün yapılması halinde ise bu rakamlar çok daha yükseliyor.

Bu nedenle pek çok çift, lüks haline gelen düğün salonlarında düğün yapma geleneğini terk emek zorunda kalıyor. Düğün salonlarında düğün yapmak yerine, belediyelere ait nikâh salonlarında, sadece bir tören ile dünya evine girenlerin sayısında büyük artış kaydedildiği öğrenildi.

Kayseri’de belediyelere ait nikâh salonlarında olağanüstü bir yoğunluk yaşandığı öğrenildi. Özellikle hafta sonlarında bir nikâh salonunda 20’den fazla nikâh kıyıldığı görülüyor.