Evinin bahçesini müzeye çevirdi

Kentin Develi ilçesi Epçe Mahallesi'nde yaşayan fırıncı Adnan Yılmaz(55), dedesinden kalan evinin bahçesini yüzlerce yıllık eşyalarla donatarak açık hava müzesine çevirdi.

Evinin bahçesini müzeye çevirdi

Yılmaz, çalıştığı turistik bölgelerdeki yapılardan esinlenerek bir zamanlar insanların çok fazla kullandığı olan ancak zamanla nostaljiye dönüşen eşya toplamaya başladı.

ÇANAKKALE ŞEHİDİ DEDESİNİN EŞYALARINI DA SERGİLİYOR

Yılmaz, zamanla sayısı artan eşyaları, dedesinden kalan tarihi evi restore ettirerek, bahçesinde sergilemeye başladı.  Tarım aletlerinden mutfak eşyalarına, lüks lambalardan 250 yıllık karasabana kadar binin üzerinde malzemeyi görenlerin nostalji yaşadığını dile getiren Yılmaz, bahçesinde Çanakkale'de şehit düşen dedesinden asker çantası ve matarasını da sergilediğini ifade etti.

"AMACIM GELECEK NESLE ESER BIRAKMAK"

Amacının geride bir eser bırakmak olduğunu söyleyen Yılmaz, " Misafirlerime bu eşyanın bir dönem insanlar için önemli olduğunu, bunları kullandıklarını anlatmak istiyorum. Görenler fikri beğeniyor. Bazı misafirlerimiz burasını gördüğünde evinde eskiden kalan bir malzeme varsa getirip bana hediye ediyor. Ben de burada sergiliyorum. Bazı yaşlı insanlar eskiye dönüp hatıralarını anımsıyor, çoğu duygusallaşıyor. Bu kültürü yaşattığım için de bana çok minnet ediyorlar." diye konuştu. AA