Ev Yapımı Kavala Kurabiyesi İle Sofralarınızı Tatlandırın - Pratik Kurabiye Tarifleri - Türk Mutfağı 

Ev yapımı Kavala Kurabiyesi tarifi ile mutfaklarınıza geleneksel lezzetler kullanın. Kolay adımlarla yapılan bu tatlı, tüm aile ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek. Margarin, tereyağı, çiğ badem ve daha fazlasını içeren bu tarife, lezzetli ve pratik bir tatlı deneyimi sunuyor. Tatlı Haberleri ve Kurabiye haberleri için Kayseri Anadolu Haberi takip etmeye devam edin.

Ev Yapımı Kavala Kurabiyesi İle Sofralarınızı Tatlandırın - Pratik Kurabiye Tarifleri - Türk Mutfağı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Ev hanımları, bu tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Tatlı severler için harika bir tarif ile karşınızdayız. Ev yapımı Kavala Kurabiyesi tam da sizin isteğinize uygun bir tarif. Bu özel tarif, hem pratik hem de lezzetli bir deneyim sunuyor.

Malzemeler:

1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzerine bol pudra şekeri

Yapılışı:

Çiğ bademi iri kalacak şekilde rondodan bir kaç kez çekin. Çekilen bu bademlerin içinden 2 kaşık ayırın ve geri kalanını iyice karıştırın. 
Un, çiğ badem, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu karıştırmaya devam edin.
Aldığı kadar un karışımı yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan parçalar koparıp (Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede şeklinde kesin. istediğiniz şekli verin) önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyelere bol miktarda pudra şekeri serpin.
Bu kolay ve lezzetli tarif, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği olacak. Tatlı Haberleri ve Kurabiye haberleri için Kayseri Anadolu Haberi takip etmeye devam edin. Başka bir lezzet turunda Türk mutfağının değişik tatlı ve kurabiyeleri ile karşısında olacağız.