ERÜ yaz okulu tarihleri

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 2023 yaz okulu programı ne zaman başlıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

ERÜ yaz okulu tarihleri

Üniversitelerde açılan yaz okulu, eğitim-öğretimin verimliliğini artırmak, öğrencilere güz ve bahar yarıyıllarında başarısız oldukları dersler ile alamadıkları dersler için yeni bir imkan sağlayarak derslerdeki yığılmaları önlemek gibi amaçları vardır.

İşletme, mühendislik, sosyal bilimler, sanat ve daha birçok alanda çeşitli dersler sunan üniversiteler, öğrencilerin akademik becerilerini geliştirmelerine ve kariyer hedeflerine doğru bir adım atmalarına da yardımcı oluyor.

Yaz okulu programlarına başvuru süreci ve başvuru tarihleri üniversitelere göre değişebilmektedir.

Kontenjanlar sınırlı olduğundan erken başvuru yapmak önem taşıyor.

ERÜ YAZ OKULU BAŞVURU TARİHLERİ

ERÜ yaz okulu tarihleri

Temmuz ayına girilmesiyle beraber öğrenciler yaz okulu başvurularını takip ediyor. Kayseri'nin köklü üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) akademik takvimine göre  yaz okulu başvuru tarihleri 30 Temmuz'da başlayacak, 4 Ağustos'ta sona erecek. 

Yaz okulu süreci aşağıdaki gibi ilerleyecek.

  • Ders Kayıtları: 31 Temmuz - 4 Ağustos
  • Yaz Okulu Tarihi: 7 Ağustos – 15 Eylül 
  • Yaz Okulu Sonu Sınavları: 18 - 22 Eylül 

Erciyes Üniversitesi Yaz Okulu'nda çeşitli alanlarda dersler sunulacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve daha birçok fakültenin bölümleri öğrencilere zengin bir ders seçeneği sunacak.

Öğrenciler, başvurularını obisis üzerinden yapacak.