Ersoy'dan Bakan Koca'ya soru önergesi! Hacılar için bakın ne istedi?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Hacılar ilçesinde 24 saat kesintisiz hizmet veren bir kamu sağlık merkezi açılması yönünde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlamasını istemiyle soru önergesi yöneltti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Ersoy'dan Bakan Koca'ya soru önergesi! Hacılar için bakın ne istedi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’nin Hacılar İlçesi’nde yoğun nüfusa sahip bir ilçe olduğunu ancak sağlık hizmetleri bakımından yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerini göz önüne alarak, Hacılar’ın yoğun nüfusa sahip olduğunu dile getiren Ersoy: “Seçim bölgem olan Kayseri’nin Hacılar İlçesi, TÜİK verilerine göre 12465 nüfusa sahip olup, özellikle yaz aylarında gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesiyle bu rakam 42.000’i aşmaktadır” dedi.

İlçede sadece 1 adet ambulans bulunuyor

Yüksek nüfuslu bir ilçeye göre sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu vurgulayan Ersoy: “İlçede 24 saat hizmet veren bir sağlık hizmeti bulunmamaktadır. İlçeye en yakın kamu sağlık tesisi 12 km uzaklıktadır. İlimizde bulunan hiçbir kamu hastanesine, Hacılar İlçesi’nden doğrudan ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ilçemizde saat 9’dan sonra çalışan ticari taksi de yoktur. İlçede 1 adet ambulans bulunmakta olup, bu ambulans başka bir hasta için gittiğinde, yaklaşık 1 saat boyunca acil bir durumda müdahale edebilecek başka bir ambulans bulunmamaktadır. Bu sebeplerle, söz konusu ilçemizde 24 saat kesintisiz hizmet veren bir kamu sağlık merkezi ihtiyacı hasıl olmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Vekil Ersoy’un bu konu kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya 3 soru önergesi yöneltti.

Önerge şöyle: 

1)Hacılar İlçesi için 24 saat kesintisiz hizmet sunacak bir sağlık merkezi projesi hazırlaması planlanmakta mıdır?
2)2022 ve 2023 yılı içerisinde Hacılar İlçemizden kamu hastanelerine sevk edilen toplam hasta sayısı kaçtır?
3)Hacılar İlçesi’ne, acil durumlar için ikinci bir ambulansın tahsis edilmesi planlanmakta mıdır?

Ersoy'dan Bakan Koca'ya soru önergesi! Hacılar için bakın ne istedi?