Erdoğan, Kayseri'nin yol haritasını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde Kayseri'de yapacakları projeleri sıralayarak, Kayseri'nin yol haritasını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Erdoğan, Kayseri'nin yol haritasını açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan 31 Mart yerel seçimler öncesi Kayseri’yi ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanı’nda Kayserililerle bir araya gelerek Kayseri'nin yol haritasını açıkladı. Erdoğan, Kayseri’de yapılan yatırımları vurgulayarak, Kayseri’nin geleceğine yönelik yapılan yatırım projeleri de paylaştı.

Kayseri’ye toplamda 171 milyar TL yatırım yapıldı

Erdoğan, şehrin ekonomik ve sosyal alandaki gelişimine dikkat çekerek, Kayseri'ye yapılan kamu yatırımlarının önemine vurgu yaptı. Şehre yönelik gerçekleştirilen yatırımların toplamını 171 milyar lira olarak açıklayan Erdoğan, eğitimden sağlığa, altyapıdan tarıma kadar geniş bir yelpazede hizmetlerin sunulduğunu belirtti.

Kayseri’nin yol haritası…

Yapımı tamamlanan ve devam eden bölünmüş yol projeleri, köprüler ve ulaşım ağının genişletilmesiyle ilgili bilgiler veren Erdoğan; ‘Ulaştırmada, seksen üç kilometreden devraldığımız, bölünmüş yol uzunluğunun 652 kilometreye çıkardık. Yatırımı devam eden, Kayseri - Sivas, ayrımı Bünyan, köprübaşı yolunu ve boğaz köprü, Himmet Dede, Kuzey Çevre Yolu, Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunu bu yıl hizmete alıyoruz. Hacılar, Develi yolu, Pınarbaşı, Sarız, Kayseri, Pınarbaşı yolu Özvatan, Felâhiye yolunu seneye tamamlıyoruz. Kayseri, Felahiye yolu, Kayseri, Niğde yolu, Nevşehir, Ürgüp, Kayseri yolu ise 2026 yılına bitireceğiz. Kazanınca turizme katkı sağlayacak Ürgüp, Soğanlı, Yeşilhisar yolu, yatırım programını aldık. Proje çalışmaları devam ediyor. Demiryollarında Kayseri il sınırlarındaki mevcut konvansiyonel hattı tamamen yeniliyoruz. Boğaz Köprüsü Yenice ve Mersin Adana demir yolu hattını modernize ettik. Toplam 10 bin istasyonumuz Anafartalar Yüksek hızlı tren tramvay hattını tamamlayıp işletmeye açtık’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, tarım ve sulama projelerine de dikkat çekerek, Kayseri'nin tarımsal üretimdeki artışına katkı sağlayacak tesislerin önemine vurgu yaptı. Toplamda 570 bin dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilere destek verdiklerini ve sulama projelerinin devam ettiğini belirten Erdoğan, tarımsal üretimdeki artışın ekonomiye olan olumlu etkisine de dikkat çekti.