Erciyes turizmine virüs darbesi

İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan alınan karar doğrultusunda Erciyes Kayak Merkezi'nde hafta sonu yabancı turistin de kayak yapmasına kısıtlama getirildi.

Erciyes turizmine virüs darbesi

Tüm Türkiye'de kayak merkezlerinin, geçen hafta sonundan itibaren sokak kısıtlamalarının olduğu hafta sonlarında kayak aktivitelerine kapatılması kararı alındı. Yılbaşında uygulanacak olan 4 günlük kısıtlamada da benzer bir yasağın olması beklenirken, söz konusu kısıtlamayla ilgili olarak turizmciler endişeli olduklarını dile getiriyor.


EN FAZLA ZARARI ERCİYES GÖRECEK
Bu yıl yapılan anlaşmalar ve 193 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve global çapta en yetkin uluslararası kuruluş olan Bureau Veritas tarafından 'Güvenli Kayak Merkezi / Safe Ski Resort' sertifikası verilerek, dünyanın halihazırdaki en güvenilir kayak merkezi ilan edilen Erciyes'in, söz konusu karardan en fazla etkilenen kayak merkezi olacağı biliniyor.


YILBAŞINDA 2 BİN YABANCI TURİST AĞIRLAYACAKTI
En yakınındaki Palandöken Kayak Merkezi'ne, geçen hafta Ukrayna'dan 1 uçak inmesine rağmen, aynı zaman diliminde aynı ülkeden 8 charter uçağın iniş yaptığı Erciyes Kayak Merkezi, 31 Aralık tarihine kadar ise Rusya, Polonya ve Ukrayna'dan gelecek 12 uçağı daha bekliyor. Yılbaşında 2 bin yabancı turistin rezervasyon yaptırdığı Erciyes Kayak Merkezi'nde turizmciler, söz konusu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve kısıtlamanın en azından yılbaşı için kaldırılmasını istiyor.

>>Selma Kara