Erciyes, Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya'yı Bekleyen Büyük Tehlike!

Türkiye'nin en uzun kayak sezonunu yaşayan Erciyes, bu sene ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Aynı tehlike, Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya için de söz konusu. Yetkililer, bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni tedbirler arıyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erciyes, Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya'yı Bekleyen Büyük Tehlike!

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te önümüzdeki günlerde ciddi bir tehlike yaşanma ihtimali güçleniyor. Dünyanın birçok ülkesinden pek çok yerli ve yabancı turist ağırlayan Erciyes’te, sorunun gelir kaybına neden olmaması için çeşitli önlemler aranıyor.

Türkiye’de bu yıl mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, pek çok açıdan önemli sorunlar yaşanmasına yol açabilecek noktaya ulaştı. Bir çok ilin kent merkezine hemen hemen hiç kar yağmazken, kırsal kesimlere yağan kar miktarı da yeterli olmadı. Kar yağışının olmaması, kuraklık tehlikesinin baş göstermesine neden oldu. Özellikle çiftçiler, kuraklık nedeniyle mahsul alamayacak duruma geldi. Bir yandan da barajlardaki doluluk oranında önemli ölçüde düşüş yaşandı.

Erciyes, Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya'yı Bekleyen Büyük Tehlike!

Kayseri’de yaşanan sıcak havalar ve kar yağmaması, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes için de risk oluşturuyor. Her sene yoğun kar yağışı nedeniyle sezonu Kasım ayında açan, bazı yıllarda Mayıs ayına kadar kayak yapmaya elverişli olan Erciyes’te, bu yıl sezonun erken kapanma tehlikesi bulunuyor. Suni karlama makineleriyle pistlere kar takviyesi yapılarak, kayak severlerin kayak yapmasına olanak sağlanırken, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının artması nedeniyle suni karlama da yapılamayabileceği belirtiliyor.

Erciyes, Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya'yı Bekleyen Büyük Tehlike!

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerine inmezse ve kar yağışı gerçekleşmezse, Erciyes’in sezonu erken kapatabileceği dile getiriliyor. Bu da, önemli ölçüde bir gelir kaybı anlamına geliyor.
Benzer bir sorunun, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya kayak merkezleri için de söz konusu olduğu öğrenildi. Ancak bu kayak merkezlerinde suni karlama üniteleri bulunmaması, bu bölgeleri daha dezavantajlı bir duruma getiriyor.