Erciyes Kayak Merkezi'ne geldi, hayatının şokunu yaşadı

Sakarya'dan Erciyes Kayak Merkezi'ne kayak yapmaya gelen Nuri Canseven, kayak merkezinin beklenenden erken bir tarihte kapanmasından dolayı mağduriyet yaşadığını söyleyerek sitem etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erciyes Kayak Merkezi'ne geldi, hayatının şokunu yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sakarya’dan Erciyes Kayak Merkezi’ne kayak yapmaya gelen Ortopedi Uzmanı Nuri Canseven, kayak merkezinin beklenenden erken bir tarihte kapanmasından dolayı mağduriyet yaşadığını söyleyerek sitem etti. 

Erciyes Kayak Merkezi'ne geldi, hayatının şokunu yaşadı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonu kapandı. Sezonun 9 günlük bayram tatilinden önce kapanması turizmcileri ve şehir esnafını milyonlarca lira gelirden etti. 

Erciyes Kayak Merkezi'ne geldi, hayatının şokunu yaşadı

‘Komedi filmlerinde bile olmaz’

Nuri Canseven, Erciyes Kayak Merkezi’nde yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlattı; ‘İnternette, 1 Mayıs'a kadar pistlerin açık olduğu söyleniliyor.  Erciyes Kayak Merkezi ise tarih olarak yazmıyor.  Cumartesi günü yani dün kayak merkezinde kaydım.  Bu sabah geldiğimde sadece yolculara yayalara daha doğrusu hizmet verildi. Ama kayakçıların geçemediği söyleniyor.  Kayak pistlerini kapattık denildi. Ben de dedim ki yani bu normalde daha önceden bildirilir.  Dün akşam gece saat 00.00’da Instagram'dan bildirmişler.  Buraya benim gibi bir sürü insan geldi. Kendi internet sitelerinde de 30 Nisan'a kadar bize biletlerin kullanılacağı yazıyor ve dolayısıyla yani izin vermediler. Birçok benim gibi kayakçı geri döndü.  Ben tırmandım. İki tırmanış yaptım.  Mersinli birisi daha eşlik etti. O da Mersin'den gelmiş.  Yine esnaf aşağıda dükkânlarını açmış. Onların videoları var. Yine kayak hocaları vardı. Onların da görüşlerini çektim. Yani yukarıya kadar 100 – 200 metre öğrencileriyle yürüyor. Sonra oradan indiriyorlar. Onlara da kullanmaya izin vermiyorlar. Çünkü kayak takımınızda geçemezsiniz diyorlar. Yani komedi filmlerinde bile olmaz.’

‘Burası çok iddialı bir yer’

Canseven’in iddiasına göre şikayetin ardından kayak merkezi yetkilisinin sadece 3 tur atmasına izin verdiği. Ancak kabul etmediğini belirtti. Canseven; ‘Ben birkaç yerel gazeteye ve bir tane de genel bir gazeteye söyledim. Sonra numaramı istemişler. Buranın idarecisi benimle görüştü.  Bana aşağıdaki otellerle karar verdiklerini söyledi. Ben de 5 – 6 tane otelle verilecek bir karar mı? dedim.  Ayrıca yukarıda en 50 santim kar yağmış. Fotoğrafları var. Burası çok iddialı bir yer.  Daha önceden bildirilse, ben belki Sarıkamış'a ya da başka bir yere giderdim. Daha önceden de onlara bunu bildirmiyorsunuz dedim. Oradaki yetkilide size ne yapsak? 3 tur attırsak dedi. Hani şikâyetinizden vazgeçseniz de 3 tur attırsak modunda söyledi bunu. Bugün 3 tur attın, yarın ne olacak? Yani kendim için değil burası bir kayak merkeziyse ve hala lapa lapa kar yağıyor şu an öğleden sonra saat dört. Sabah geldim buraya. İki tur yapabildim yukarıya. İki buçuk üç kilometrelik mesafesi var. Tırmanabildim ancak 2 defa. Ve sabahtan beri hala yağıyor’ dedi.