Erciyes kaplıca merkezi mi oluyor?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor A.Ş. tarafından Pazar günü 3.'sü düzenlenecek olan Mimar Sinan temalı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Büyükkılıç toplantıda, Erciyes Kayak Merkezi'nde sıcak suyun bulunması sonucu bu bölgenin kaplıca olması ile 12 ay boyunca turizm merkezi haline geleceğini vurguladı.

Erciyes kaplıca merkezi mi oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Pazar günü 3.'sü düzenlenecek olan Mimar Sinan temalı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Büyükkılıç toplantıda, Erciyes Kayak Merkezi'nde sıcak suyun bulunması ile bu bölgenin kaplıca olması sonucu 12 ay boyunca turizm merkezi haline geleceğini vurguladı.

Erciyes kaplıca merkezi mi oluyor?

Başkan Büyükkılıç'ın '150. Yılda 150 Proje' kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından, 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek Mimar Sinan temalı 3'üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu tanıtım toplantısı düzenlendi. Başkan Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’ni sıcak suyun bulunmasına ilikin de önemli açıklamalar yaptı.

Erciyes kaplıca merkezi mi oluyor?

12 Ay Turizmin Merkezi Olacak Erciyes’te Sıcak Su Müjdesi

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’ni sıcak suyun bulunması ve yüksek irtifa kamp merkezi ile 12 ay turizmin merkezi haline getireceklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizin spor alanında özellikle kayak merkezi olarak amiral gemisi olan Mehmet Özhaseki bakanımızın da kulaklarını çınlatarak, Erciyes’i bir marka haline getirip, kayak alanında uluslararası standartlarda bir kayak merkezi oluşmasında yapmış olduğu çaba ve emeklerden dolayı teşekkür ediyor, buradan dualarımızı iletiyoruz."

Büyükkılıç sıcak su sondaj çalışmalarını yerinde denetlemişti

Erciyes’in potansiyelini arttırmak ve 12 ay kullanılabilir bir cazibe merkezi yapmak amacıyla yapılan sıcak su sondaj çalışmaları aralıksız sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç geçtiğimiz günlerde bu kapsamda yapılan çalışmaları yerinde denetledi.

Erciyes'in 12 ay turizmin merkezi haline geleceğinin müjdesini de paylaşan Büyükkılıç; "Erciyes Kayak Merkezi’mizi sadece bir kayak ile anılmaktan öte yüksek irtifa merkezi olarak sporun her çeşidinde bir doktor olarak, oksijenizasyon önem arz eden yaklaşım içerisinde 6 tane saha, çok amaçlı kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzumuzu da yapmak suretiyle tamamladığımızı, 2 sahayı da seneye ilkbaharla yapacağımızı paylaşırken, yüzümüz gülüyor, Erciyes’imizde sıcak suyun bulunmasıyla da Erciyes’imiz 12 ay adeta turizmin merkezi haline gelecek diye bu müjdeyi de paylaşıyoruz.” ifadelerine yer vermişti.