Erciyes Anadolu Holding zirvede

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan, 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' 2020 listesine, Erciyes Anadolu Holding damga vurdu.

Erciyes Anadolu Holding zirvede

KAYSERİ'DEN 15 FİRMA YER ALDI

İSO, 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020' sonuçlarını açıkladı. Buna göre ilk 500'de Kayseri Sanayi Odası üyesi 15 firma yer aldı. 15 firmanın 6'sını ise Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki firmalar oluşturdu.

HES HACILAR İLK SIRADAKİ YERİNİ KORUDU

Listeye göre, yine Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş. ilk sıradaki yerini korurken, Kayseri Şeker ikinci, Mega Metal ise geçen yıla göre bir basmak yükselerek üçüncü sırada yer aldı.

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG'DEN 6 FİRMA

8 farklı alanda 30 şirketiyle faaliyet gösteren Erciyes Anadolu Holding, mobilya alanında 2 (İstikbal, Bellona); tekstil alanında 1 (Bpyteks Tekstil), kablo alanında 1 (Hes Hacılar), demir-çelik alanında 1 (Boyçelik) , kimya alanında 1 (Form Sünger) olmak üzere, toplam altı firmasıyla ilk 500'de yerini aldı.

PANDEMİYE RAĞMEN

Sıralamaya giren firmaları kutlayan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “İSO ilk 500 sıralamasında geçen yıl 15 firmamız yer almıştı, bu sene de 15 firmamız var. Bu vesile ile sıralamaya giren tüm firmalarımızı pandemiden kaynaklı zor koşullara rağmen, ülkemiz ekonomisi, ihracatı ve istihdamına sağladıkları katkılardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Kayseri'den ilk 500'e giren firma listesi şu şekilde:

HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 1, genel liste 101); Kayseri Şeker Fabrikası (Kayseri sıralaması 2, genel liste 121); Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 3, genel liste 124); Hasçelik Kablo San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 4, genel liste 143); İstikbal Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 5, genel liste 166); Bellona Mobilya San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 6, genel liste 196); YATAŞ Yatak ve Yorgan San. Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 7, genel liste 201); adının açıklanmasını istemeyen firma (Kayseri sıralaması 8, genel liste 269); Sersim Dayanıklı Tüketim Malları San. ve Tic. Koll. Şti. (Kayseri sıralaması 9, genel liste 299); Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 10, genel liste 304); Femaş Metal San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 11, genel liste 307); Boyçelik Metal San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 12, genel liste 321); Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 13, genel liste 331); Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi T.A.Ş. (Kayseri sıralaması 14, genel liste 397); ERBOSAN Erciyas Boru San. ve Tic. A.Ş. (Kayseri sıralaması 15, genel liste 491).

"ÜRETMEYE, GELİŞMEYE, İSTİHDAMA DEVAM"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020’ listesine Kayseri’den 15 firmanın girdiğini ifade ederek, “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi arasına giren 15 Kayseri firmamızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Üretmeye, gelişmeye, istihdama devam Kayseri.” dedi.

"HER YIL BU SAYININ ARTACAĞINA İNANIYORUZ"

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, "İnancımız her yıl da bu sayının artarak Türkiye ekonomisindeki katkımızı ve kazancımızı ilerletmektir. Listede yer alan firmaları, temsilcilerini ve çalışanlarını tebrik ederim. Kayseri İç Anadolu'da üretimin merkezidir. Kayseri firmaları üretim, istihdam ve ihracat hedeflerinden ödün vermeden çalışmalarını sürdürecektir." diye konuştu.

"ÜRETİMİN LOKOMOTİFLERİNİ KUTLUYORUM”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Kayseri firmalarını tebrik etti. Nursaçan, “Kayseri'miz sanayi ve üretim alanında Türkiye'ye damga vurmuş şehirlerden. Sanayicimiz de sanayimizin her alanda çok daha fazla üretken olması yönünde gayret gösteriyor ve sanayicimizin bu doğruludaki gayretlerini de destekliyoruz.” dedi.

"PANDEMİYE RAĞMEN  BAŞARDILAR"

Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Ömer Gülsoy ise, tebrik mesajında, ”Pandemiye rağmen firmalarımız fabrikalarını kapatmayarak çalıştılar. Önemli bir başarı elde ettiler. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla firmalarımızın yeniden atağa geçeceğine canı gönülden inanıyoruz. Yeter ki inancımızı kaybetmeden üretmekten vazgeçmeden, işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edelim." ifadelerine yer verdi. 

Haber Merkezi