Erciyes Anadolu Holding'in Satışında Dikkat Çeken Gelişme!

Erciyes Anadolu Holding'in satış süreci hem Kayseri kamuoyu tarafından hem de binlerce işçi ve tedarikçi tarafından dikkatle izleniyor. Pek çok kişiyi etkileyecek olan satışla ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding'in Satışında Dikkat Çeken Gelişme!

Birkaç aydır satışı gündemde olan Erciyes Anadolu Holding’deki gelişmeler Kayseri kamuoyu tarafından büyük bir merakla izleniyor. Hem işçiler, hem tedarikçiler hem de holdingle ticari ilişkisi olanlar, sürecin nasıl ilerlediğini merak ediyor.

Türkiye’nin ve Kayseri’nin en büyük ticari kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan resmi bir açıklama ile satışa çıkarılmıştı. Hem marka değeri hem de karlılığı oldukça yüksek olan Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun elindeyken Türkiye Varlık Fonu’na devredilmişti.

Erciyes Anadolu Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, 2023 yılının Kasım ayında Erciyes Anadolu Holding’in satılacağını resmi sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Şeffaflık vurgusu yapan CEO Ertekin, 'Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı standartlarda yapılacaktır.' dedi. Bu gelişme üzerine, Holding’in tüm mal varlıklarının tek parçada mı satılacağı yoksa şirketlerin ayrı ayrı mı satılacağı merak konusu olmuştu.

Kayseri’de de bir grup iş insanı Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası Yönetimi’nin öncülüğünde bir araya gelerek, bu kuruluşu alıp almamayı tartışmıştı. Yapılan bu toplantıda herhangi bir sonuç alınamadığı öğrenildi. 

Holdingin satış süreci aynı zamanda binlerce çalışan ve aileleri, bağlı kuruluşlarla ticari bağlantısı bulunan kişi ve kurumlar tarafından da dikkatle izlenmeye başlamıştı. Satışla ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılırken, geçtiğimiz hafta Holdinge bağlı 3 şirketin satış ihalesi gerçekleşti.

Erciyes Anadolu Holding, bünyesinde kurulu bulunan Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks Tekstil markalarını 3,5 milyar Türk Lirası değer biçerek açık artırmayla satışa çıkardı. Geçtiğimiz gün teklif verme süresi doldu ancak ihaleye kimsenin teklif vermediği belirtildi.
Bu gelişme üzerine, Hükümet’in Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulunma kararı aldığı öğrenildi. Holdingin satışıyla ilgili hukuki sürecin bazı işadamlarını isteksizliğe sevk ettiği belirtilirken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın da süreci yakın takibe aldığı kaydediliyor.

Satış sürecinde yaşananların, Holdingin marka değerine zarar verebileceği ileri sürülürken, Hükümet’in ciddi bir teklif gelmemesi halinde satıştan vazgeçeceği dile getiriliyor.