Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun

Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri'ye geldi. Gazeteciler Cemiyeti'nde bir dizi kritik açıklamada bulunan Erbakan, 'Erciyes Kongre Merkezi olmalı' diye konuştu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Anadolu Buluşmaları kapsamında Kayseri'ye geldi. Genel Başkan Erbakan, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan parti standını ziyaret etti. Standın ardından Gazeteciler Cemiyeti’nde bir dizi kritik açıklamada bulunan Erbakan, ‘Erciyes Kongre Merkezi olmalı’ diye konuştu. Konuşmasından satır başları ise şöyle;

Kayseride yeniden Refah Partisi olarak milletimizin desteğini istemek maksadıyla da bulunduklarını vurgulayan Erbakan, ‘Bugün esnafımızla, halkımızla Kayseri halkıyla buluşuyoruz. Hem desteklerini talep ediyoruz hem de sorunlarını, taleplerini, fikirlerini, önerilerini dinliyoruz.’ Dedi. 

Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun

Hızlı tren sözü yerine getirilmeli

Kayseri’nin binlerce yıllık bir ticari merkezi olduğunu ve ticaret yolları üzerindeki konumu, stratejik konumu, verimli topraklar üzerinde bulunması dolayısıyla önemli bir merkez konumunda olduğunu belirten Erbakan, 'Ancak gelin görün ki bu önemine rağmen Kayseri birtakım hizmetleri almakta maalesef eksik kalıyor ve hak ettiği değeri tam manasıyla bulamıyor. Bunların başında kayserinin ulaşımla ilgili sıkıntıları her seçimde söz verilen hızlı tren maalesef yıllardan beri getirilemedi Sivas’a Yozgat’a dahi giden bir hızlı tren. Kayseri gibi önemli bir sanayi ve ticaret merkezine nüfusu iki milyona yaklaşan bir şehrimize halen daha getirilemedi. Sivas’a da Yozgat'a da gitsinler Erzincan’a Erzurum'a da gitsin ama Kayseri’ye bunun bir an evvel getirilmesi son derece önemli.' Diyerek hızlı trenin kritik önemine değindi.

Ticaret merkezinde otoban olmaması büyük eksiklik

Kayseri’ye otoban da gelemedi diyerek bunun bir ticaret merkezinde eksiklik olduğunu belirten Erbakan, 'Kayseri gibi bir şehrin otobanının olmaması gelişmiş ülkelerde rastlanacak bir durum değil. Dünyadaki ticaretin en eski merkezlerinden bir tanesi diyoruz. Bugün de ticaretin, sanayinin önemli merkezlerinden biri diyoruz ama bunu hızlı trenle otobanla desteklemezseniz buradan nakliyenin lojistiğin sağlanması, sanayinin ticaretin desteklenmesi, geliştirilmesi mümkün olmaz. Tabii havaalanı da Kayseri’ye göre ve uçuşları yetersiz, havaalanına da daha da büyük bir işlerlik kazandırılması önemli.' Diye konuştu.

Belediyecilikle ilgili de problemler var

Belediyecilikle ilgili problemlere de eleştiride bulunan Erbakan, 'Bir defa buradaki halkımızın ve buradaki teşkilatımızın her zaman bize ifade ettiği trafik sıkıntısı var. Özellikle yoğun saatlerde akşam saatlerinde trafik ışıklarında çok ciddi tıkanmalar oluyor. Alt geçitlerin üst geçitlerin viyadüklerin yetersiz olduğu ifade ediliyor. Ciddi bir park sorunu var. Bu otopark sorununun çözülmesi lazım. Sokaklarda mahallelerde bile bunun bir problem olduğu ortadadır. Yeni imar planlarında bu sorunun mutlaka ele alınması lazım. Tabii engellilere uygun bir şehir yapılanmasının sağlanması lazım. Türkiye'nin hemen hemen hiçbir yerinde maalesef bu yok. Ama bir ülkenin gelişmişliği engelli vatandaşlarına sunduğu imkanlarla anlaşılır ölçülür. Bu nedenle kayserinin engellilerin yaşamına uygun hale getirilmesi, yeşil alanlar tabii Kayseri için yeterli değil. Hele hele batıdaki ülkelerle gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda yeşil alanların da çok daha fazla olması gerekiyor.' Dedi.

Yatay mimariye geçilmeli

Kayseri’miz bir deprem bölgesi diyen Erbakan, 'Bu deprem bölgesinde on beş katlı yirmi katlı dikey yapılaşma maalesef yapılıyor. Halbuki kayserinin toprağı alanı geniş. Eskiden Kayserililer hep söylüyorlar. Bir binanın gölgesi, bir evin gölgesi, diğerinin üzerine düşmezdi diye az katlı, çok daha konforlu, çok daha insancıl bir yerleşim vardı. Ama şimdi biz sanki toprağımız yokmuş gibi Singapur gibi Honkong gibi dar bir alana sıkışmışız gibi on beş katlı, yirmi katlı, yirmi beş katlı binalar yapıyoruz. Yatay bir mimariye geçilmesi, imar planlarının bu doğrultuda yapılması, depreme tedbirli olunması ve insanlarımızın yaşam kalitesi açısından son derece önemli.' Şeklinde konuştu.

Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun

Tarıma teşvikler yeterli değil

Tabi tarım ve hayvancılık noktasında yapılması gerekenler var, tarıma teşvikler, destekler yeterli değil diyerek eksiklerin altını çizen Erbakan, 'Bir defa Kayseri Kızılırmak ve Sarımsaklı çaylarına sahip olan bölgenin en geniş verimli topraklarına sahip tarım açısından ve hayvancılık açısından ama bu verimli arazi imkanlar tarım ve hayvancılık alanında yeterli düzeyde maalesef kullanılamıyor. Bir defa tarımsal üretimin maliyetleri çok yüksek. Mazot, elektrik, gübre, tarım ilacı. Bunlar özellikle ithal olduğu için dövize bağlı arttıkça bunlar da katlanılmaz bir hale geliyor. Tarıma teşvikler, destekler yeterli değil. Yerli tarım üretimine burada özellikle Yamula Develi ikinci merhale ve bahçelik sulama projeleri ödenek yokluğu sebebiyle yıllardan beri tamamlanamıyor. Bir yandan maliyetler bir yandan sulamadaki sıkıntılar, çiftçiler toprağını terk ediyorlar ve ekili araziler azalıyor. Tarımsal üretim düşüyor ve tarımla uğraşan ilçelerimizde maalesef nüfusun yok olmaya doğru gittiğini ve hayalet ilçeler ortaya çıktığını görüyoruz.' İfadelerine yer verdi.

Kayseri savunma sanayisi için çok önemli bir yer

Kayseride zamanında uçak dahi üretilmiş diyerek savunma sanayisine dikkat çeken Genel Başkan, 'Kayseri örneğin savunma sanayisi bakımından çok uygun bir yer olabilir. Bu alanda yatırımlar yapılabilir. İşte Kopenhag’da bir müzede bu uçak sergileniyor. Deniyor ki otuz beş yıl ambulans ve lojistik hizmetlerinde bulunan bu uçak fabrikasında üretilmiştir diye altındaki Kopenhag’daki müzede uçak bile bundan yıllar önce üretmiş bir Kayseri’de bu sanayi çeşitlendirilebilir güçlendirilebilir.' Dedi. 

Kayseri’nin aynı zamanda turizmle ilgili gelişmesi de gerekiyor. Örneğin kayak merkezi Erciyes, yeni yatırımlarla, altyapının güzelleştirilmesiyle, hizmet kalitesinin arttırılmasıyla daha da geliştirilmesi, yurt içinde ve yurtdışında tanıtılmasının önemine işaret eden Erbakan, Davos’u örnek göstererek 'Davos’u biliyorsunuz dünyaca meşhur bir kayak merkezi ama aynı zamanda Davos zirvelerinin yapıldığı bir merkez. Ekonomik zirvelerin yapıldığı bir merkez Erciyes’teki kayak merkezlerimizde yapılacak çalışmalarla bir kongre merkezi haline getirilmesi mümkün.' İfadeleriyle Erciyes’i görmek istediği konumu da vurgulamış oldu. 

Kendi adaylarımızı çıkarmak istiyoruz

Kayseri halkının Yeniden Refah Partisi’nin kendi adaylarını çıkarmasını istediklerini ifade eden Erbakan, 'Biz bu yerel seçimde yeniden Refah partisini desteklemek istiyoruz. Biz değişim istiyoruz teşkilatlarımızın da beklentisi talebi bu yönde. Mart ayından sonra Kayseri’nin, teveccühüyle belediyeleri alarak bu belediyecilik alanında atılacak adımları bir an evvel atmak istiyoruz. Tabii merkezi hükümetin atabileceği adımları yapacağı yatırımlarla ilgili de bunların mecliste mutlaka takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Buna rağmen mevcut iktidar bunları yerine getirmezse de inşallah iki bin, yirmi sekiz de yeniden Refah Partisi olarak iktidara gelip bu adımları biz atacağız. Kayseri ilçelerinde de biz Yeniden Refah Partisi olarak kendimiz aday çıkarmak ve seçime girmek kararlılığındayız hazırlığındayız.' Şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Erbakan'dan ilginç benzetme! Bizim Davos'umuz, 'Erciyes' olsun

Kayseri'de kenetlenmiş bir basın ordusu mevcut!

Gazeteciler Başkanı Metin Kösedağ ise Kayseri'de yerel basının gücünü vurgulayarak şunları kaydetti; 'Kayseri basınından kısa bir bilgi vermek istiyorum. Dört tane günlük yapan gazetemiz var. İki tane uydu televizyonumuz var altı tane veya kablolu tv var. Otuza yakın internet haber sitemiz var ve on iki tane de radyo frekansı var. Kayseri İç Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Ankara'dan sonra bu tarafa kenetlenmiş bir basın ordusu. Diğer illere oranla bu anlamda birbirimize destek anlamında öndeyiz. Çünkü Kayseri sadece bir gazeteciler cemiyeti var ama diğer illere baktığımızda kendi içerisine dağılmış ve kendi problemlerle oluşan bir yerel medya var. Bu anlamda Kayseri de şöyle bir durum hakim. Başka yerel, yerel anlamda hem iktidarı muhalefeti ayırmaksızın, Herkesin sesini duyurabileceği bir medyaya sahibiz. Bu anlamda da müşteri olabilirsiniz. Evet genel siyasete burada pek çok site bulunuyor ama bu anlamda her kanal her mecra burada.'